Netwerkeisen Zakelijk Televisie

Netwerkeisen Zakelijk Televisie

Voordat de dienst Zakelijk Televisie gerealiseerd kan worden op uw locatie dient uw netwerk en apparatuur aan een aantal eisen te voldoen. Hieronder vindt u de voorbereidingen die getroffen dienen te worden voordat de oplevering plaats kan vinden.

Eisen aan het IPTV datanetwerk

Voor de toepassing van IPTV gelden aanvullende netwerkeisen met betrekking tot multimedia support. In het netwerk dienen managed switches te zijn toegepast, welke de volgende services ondersteunen:

  • VLAN's
  • IGMP snooping
  • Quality of Service (QoS)
  • IGMP Querier en IGMP V2

Daarnaast is het belangrijk dat alle switches op alle poorten simultane maximale bandbreedte in full-duplex ondersteunen. Voor de koppeling tussen de patchpanelen en de settop-boxen wordt geadviseerd om gebruik te maken van CAT5e kabels of hoger. Indien gewenst kan in overleg een site-survey uitgevoerd worden.

Eisen kabeltelevisie installatie

Het TV signaal (DVB-C/T en/of PAL) afkomstig uit het headend wordt aangeleverd op het Signaal Overname Punt (SOP). Het signaalniveau ligt tussen de 83 en 103 dBµV. In de installatie dienen breedbandversterkers te worden toegepast om de demping van de interne kabel-TV installatie te compenseren en het niveau op alle aansluitdozen nagenoeg gelijk te houden. Hierbij wordt uitgegaan van een stervormige opbouw van de interne netwerkstructuur conform de geldende CENELEC richtlijnen.

Voor het overnamepunt op uw locatie moet u zorgen voor een stofvrije, droge en schone ruimte (geen meterkast). Hier wordt de apparatuur geplaatst. Daarnaast moet er een 230 V aansluiting beschikbaar zijn.