IPTV voor hotels

IPTV voor hotels

De moderne hotelgast (zakelijk of particulier) stelt vandaag de dag hoge eisen aan een hotel en verwacht op het gebied van televisie kijken op de kamer, dat hij een enorme keuze heeft aan TV kanalen. De meeste mensen hebben thuis de beschikking over een uitgebreid digitaal zenderpakket en verwachten dat op zijn minst ook aan te treffen in hun hotel.

Uit diverse onderzoeken onder hotelgasten blijkt dat de belangrijkste argumenten om te kiezen voor een hotel samenhangen met de kwaliteit van het ontbijt, hygiene, parkeergelegenheid, gratis Wifi en de beschikbaarheid van televisiekanalen.

Hotels op hun beurt vinden het belangrijk om met behulp van interactieve televisie te communiceren met name met hun internationale gasten. Op deze manier wordt hun verblijf een persoonlijke en informatieve beleving en kunnen ze hun eigen diensten goed onder de aandacht brengen. Vaak worden hiervoor specifieke hospitality systemen gecombineerd met het IPTV signaal door middel van een headend (managementserver).

Deze hospitality systemen hebben vaak de mogelijkheid om persoonlijke welkomstboodschappen in diverse talen te tonen op de TV in de kamer, wanneer de gast de kamer binnenkomt. Daarnaast kunnen berichten vanuit de receptie direct naar de TV in de hotelkamer worden gestuurd, kan de TV gebruikt worden voor de wekservice of eventuele alarmmeldingen.