IPTV voor campings

IPTV voor campings

De moderne vakantieganger stelt vandaag de dag hoge eisen aan de camping die hij bezoekt en verwacht op het gebied van televisie kijken, dat hij makkelijk kan aansluiten en een flinke keuze heeft aan TV zenders. Dit geldt zowel voor de bezoekers met een caravan als met een camper.

Veel kampeerders maken gebruik van Digitenne van KPN. Dit is een hele makkelijke manier om draadloos TV te kijken op de camping. Het nadeel is dat Digitenne niet altijd beschikbaar is in het buitengebied en dat HD kwaliteit niet beschikbaar is. De bezoeker van de camping faciliteert als het ware zelf dat hij kan TV kijken op de camping.

Hetzelfde geldt als het ware voor kampeerders die gebruik maken van een eigen satellietschotel.

Campingbezitters of ondernemers in de recreatiesector kunnen op een vrij eenvoudige manier hun gasten gebruik laten maken van IPTV. Op deze manier hebben gasten geen abonnementen en eigen apparatuur nodig, maar kunnen ze makkelijk aansluiten op het netwerk van de camping. Voorwaarde is dat de camping wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, zodat we op die manier het signaal kunnen afleveren. Vervolgens is het een kwestie van interne distributie middels het eigen koper- of coaxnetwerk van de camping.