+31 76 - 5331331
Upgrades - Downgrades

Upgrades - Downgrades

Verbinding Upgraden

Het is mogelijk om uw glasvezelverbinding gemakkelijk te upgraden binnen de looptijd van het bestaande contract. Neem hiervoor contact met ons op voor de juiste documenten. Wij kunnen dan eveneens nagaan welke stappen u moet nemen en waar u rekening mee moet houden zodra de upgrade daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Het is van belang dat uw router en eventuele firewall de nieuwe throughput kunnen verwerken.

Wanneer de bandbreedte wordt gewijzigd kan dat consequenties hebben voor de keuze van de router. Als uw router de nieuwe snelheid niet ondersteunt zult u een nieuwe router moeten aanschaffen. Wanneer de bestaande router geschikt is voor de hogere bandbreedte zult u de shaper instellingen in uw router moeten aanpassen om maximaal rendement uit de upgrade te kunnen halen. IP Visie kan vanaf afstand mogelijk uw router aanpassen of komt desgewenst bij u op locatie om de juiste instellingen te plaatsen in de router.

Bij een wijziging van de bandbreedte is het noodzakelijk om de shaper-instellingen in uw router aan te passen aan de afgenomen capaciteit in Mbit/s van de verbinding.

Traffic Shaping wordt standaard toegepast in het netwerk om de performance van het downstream internetverkeer te optimaliseren. Om dit ook te realiseren voor uw upstream verkeer adviseren wij u om altijd Traffic Shaping op uw eigen router te installeren. Op piekmomenten zorgt Traffic Shaping er namelijk voor dat data niet verloren gaat.

Consequenties Downgraden

Aan het downgraden van uw verbinding zijn eenmalige kosten van 250 euro exclusief BTW verbonden. Na de downgrade dient u instellingen in uw router aan te passen met betrekking tot Traffic Shaping. Desgewenst is het mogelijk dat IP Visie u hierin ondersteunt.

Neem met ons contact op voor de juiste documenten met betrekking tot het downgraden van uw glasvezel verbinding.