+31 76 - 5331331
Terminologie

Terminologie

Symmetrisch

Symmetrisch wil zeggen dat de upload en download snelheid van een verbinding gelijk zijn aan elkaar. Glasvezelverbindingen zijn altijd symmetrisch. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ADSL verbindingen, waarbij de downloadsnelheid vele malen hoger is dan de uploadsnelheid. De letter A staat hier voor Asymmetrisch.

IP Visie levert symmetrische verbindingen over glasvezel en Ethernet over Koper. In beide gevallen wordt er een ethernet verbinding opgeleverd. De maximale capaciteit over Zakelijk Glasvezel is 1 Gbit/s en bij Ethernet over Koper (EoK) is dat 20 Mbit/s afhankelijk van de locatie.

Overboeking

Overboeking betekent dat de capaciteit van een internetverbinding gedeeld wordt met meerdere gebruikers, waardoor de maximale capaciteit van de verbinding niet gegarandeerd is. Vaak worden termen gebruikt als Entry, Basic en Premium. Of overboekingsfactoren als 1:1, 1:5 of 1:20. Uitsluitend in het geval van non-overbooked verbindingen is de capaciteit voor 100% gegarandeerd.

Packet Loss

Packet Loss is letterlijk het verlies van datapakketjes binnen een IP netwerk. Het IP-protocol is zo ingericht dat bij verlies van datapakketten tussen beginpunt en eindbestemming, de verloren datapakketten (Packet Loss), opnieuw worden verzonden. Zo komt het totale bericht toch intact aan. De hoeveelheid Packet Loss is een maatstaf voor de kwaliteit van een internetverbinding. Wanneer er veel Packet loss optreedt neemt de performance van een verbinding af en wordt deze als traag ervaren. Bij een groot percentage Packet loss is er niet of nauwelijks verkeer mogelijk. Het Zakelijk Internet-netwerk is zodanig ontworpen dat Packet Loss minimaal is.

Wanneer u problemen ervaart met uw verbinding als gevolg van packet loss neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.

PPPoE

Tot en met bandbreedtes van 100 Mbit/s wordt uw verbinding gekoppeld op basis van Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE). Via de PPPoE techniek wordt een ‘point to point’ verbinding opgezet tussen uw router en de toegangsrouter van Corporate Internet of Zakelijk Internet. Uw IP-reeks en overige specifieke instellingen (zoals dhcp en subnetting) wordt tijdens de PPPoE authenticatiefase via een radiusserver van KPN automatisch geconfigureerd. Bandbreedtes groter dan 100 Mbit/s maken verbinding tussen uw router en de toegangsrouter van KPN via IP over Ethernet (IPoE) (dit wordt ook wel een Numbered Link genoemd). Deze laatste techniek geeft minder belasting op de routers bij grotere bandbreedtes, maar vereist meer configuratie.

Traffic Shaping

Traffic Shaping is een techniek die er voor zorgt dat er op piekmomenten geen verkeer wordt weggegooid door de router, maar kort wordt vastgehouden om na afloop van de piek alsnog afgeleverd te kunnen worden.

Het kan voorkomen dat internetverbindingen op piekmomenten meer verkeer te verwerken krijgen dan u aan bandbreedte heeft afgenomen. Dit kan zowel in de upload als in de download voorkomen. Past Traffic Shaping standaard toe in haar internetnetwerk om de performance van uw downstream internetverkeer te optimaliseren. Voor de upstream adviseert IP Visie om Traffic Shaping op uw eigen internetrouter te installeren.

Managed router in combinatie met Traffic Shaping

Bij afname van een Corporate Internet of Zakelijk Internet verbinding in combinatie met een managed router worden u de zorgen voor juiste routerinstellingen uit handen genomen.

Indien u geen managed router afneemt, bent u bij snelheidswijzigingen (upgrades en downgrades) zelf verantwoordelijk voor het toepassen van de juiste shaperinstellingen op uw internetrouter. Dit is noodzakelijk voor een optimale performance van uw internetaansluiting.

Voorkom teleurstellingen en neem bij twijfel contact op met één van onze technische specialisten. Wij helpen u graag!