+31 76 - 5331331
Routers

Routers

Indien u gebruik wil maken van uw zakelijke internetverbinding is het noodzakelijk om een managed router of managed firewall te plaatsen achter de glasvezel ethernetswitch. Standaard worden de verbindingen van IP Visie geleverd met een managed router. U bent niet verplicht deze af te nemen en kunt ook kiezen voor een 'routerloze levering'. In dat geval bent u verantwoordelijk voor de aanschaf en correcte werking van een router. U mag dit ook uitbesteden aan uw eigen automatiseerder.

Managed Router

Standaard worden de internetverbindingen van IP Visie geleverd met een managed router. De router wordt voorzien van een standaard configuratie in routed-mode (transparant). Dat de router in routed-mode geconfigureerd is betekent onder andere dat al het verkeer dat 'aan de voordeur komt' toegelaten wordt tot uw netwerk. Het blijft daarom verstandig een firewall te plaatsen om uw netwerk te beschermen.Kiest u voor een Managed Firewall van IP Visie, dan is een router niet nodig. Standaard worden de volgende routers geplaatst door IP Visie:

  • Cisco C881 (tot 80 Mb)
  • Cisco 1921 (tot 100 Mb)
  • Huawei AR1220C (tot 200 Mb)
  • Huawei AR1220E (tot 400 Mb)
  • Huawei AR2220E (tot 800 Mb)
  • Huawei AR2240C (tot 1.000 Mb)

De Managed Router blijft ten alle tijden eigendom van IP Visie. De standaard configuratie kan niet worden aangepast. Raakt de router defect onder normale omstandigheden wordt deze kosteloos vervangen door IP Visie.

Routerloze levering

U bent niet verplicht apparatuur af te nemen wanneer u een contract sluit met IP Visie voor uw internetverbinding. U bent op dat moment zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een geschikte router en de werking hiervan. U bent er ook vrij in om de nodige apparatuur te laten leveren en installeren door uw automatiseerder. De verantwoordelijkheid van IP Visie houdt in dit geval op bij de poort van de ethernetswitch waarop de dienst geleverd is.

Desgewenst kunnen wij u ondersteunen bij het maken van de keus voor een geschikte router. De router dient in elk geval het Point to Point Protocol, Traffic Shaping en Fixed Port Speed te ondersteunen. IP Visie is gespecialiseerd in de routers van de merken Cisco en Huawei. In alle andere gavellen kan het zijn dat de router prima werkt.

Inloggen op de router

Wanneer een router heeft aangeschaft via IP Visie kunt inloggen door middel van een console cable. Standaard staat SSH alleen open voor specifieke IP-adressen van IP Visie. Het is niet mogelijk om in te loggen via een webpagina. Dit wordt standaard geblokkeerd om problemen met de configuratie te voorkomen. Heeft u een managed router van IP Visie? Dan is het niet mogelijk om in te loggen op de router.

U kunt uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de router opvragen door een e-mail te sturen aan support@ipvisie.com.

Ondersteuning nodig?

Mocht u niet de middelen of kennis hebben om aanpassingen te doen via de Cisco IOS commandline interface kunt u altijd ondersteuning vragen aan onze support desk.

U kunt onze engineers bereiken via support@ipvisie.com of via 076-5331341.