+31 76 - 5331331
Routers

Routers

Indien u gebruik wil maken van uw zakelijke internetverbinding is het noodzakelijk om een managed router of managed firewall te plaatsen achter de glasvezel ethernetswitch. Standaard worden de verbindingen van IP Visie geleverd met een managed router. U bent niet verplicht deze af te nemen en kunt ook kiezen voor een 'routerloze levering'. In dat geval bent u verantwoordelijk voor de aanschaf en correcte werking van een router. U mag dit ook uitbesteden aan uw eigen automatiseerder.

Managed Router

Standaard worden de internetverbindingen van IP Visie geleverd met een managed router. De router wordt voorzien van een standaard configuratie in routed-mode (transparant). Dat de router in routed-mode geconfigureerd is betekent onder andere dat al het verkeer dat 'aan de voordeur komt' toegelaten wordt tot uw netwerk.

Omdat het verkeer niet wordt gefilterd is het noodzakelijk om achter de managed router een firewall te plaatsen die uw netwerk beschermt. Heeft u gekozen voor een  Managed Firewall van IP Visie, dan verzorgt de firewall de routering én bescherming van uw netwerk waardoor slechts één apparaat benodigd is.

  • Cisco C881 (tot 80 Mb)
  • Cisco 1921 (tot 100 Mb)
  • Huawei AR1220C (tot 200 Mb)
  • Huawei AR1220E (tot 400 Mb)
  • Huawei AR2220E (tot 800 Mb)
  • Huawei AR2240C (tot 1.000 Mb)

De Managed Router blijft ten alle tijden eigendom van IP Visie. De standaard configuratie kan niet worden aangepast. Raakt de router defect onder normale omstandigheden wordt deze kosteloos vervangen.

Routerloze levering

U bent niet verplicht apparatuur af te nemen wanneer u een contract sluit met IP Visie voor uw internetverbinding. U bent op dat moment zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een geschikte router en de werking hiervan. U bent er ook vrij in om de nodige apparatuur te laten leveren en installeren door uw automatiseerder. De verantwoordelijkheid van IP Visie houdt in dit geval op bij de poort van de ethernetswitch waarop de dienst geleverd is.

Desgewenst kunnen wij u ondersteunen bij het maken van de keus voor een geschikte router. De router dient in elk geval het Point to Point Protocol, Traffic Shaping en Fixed Port Speed te ondersteunen. IP Visie is gespecialiseerd in de routers van de merken Cisco en Huawei. In alle andere gavellen kan het zijn dat de router prima werkt.