Routers

Routers

Als u gebruik wilt maken van uw zakelijke internetverbinding is het noodzakelijk om een managed router of managed firewall te plaatsen achter de glasvezel ethernet switch. Standaard worden onze verbindingen geleverd met een managed router.

Managed Router

Standaard worden onze internetverbindingen geleverd met een managed router. De router wordt voorzien van een standaard configuratie in routed-mode (transparant). Dat de router in routed-mode geconfigureerd is, betekent dat al het verkeer dat 'aan de voordeur komt' toegelaten wordt tot uw netwerk.

Omdat het verkeer niet wordt gefilterd is het noodzakelijk om achter de managed router een firewall te plaatsen die uw netwerk beschermt. Heeft u gekozen voor een Managed Firewall van IP Visie, dan verzorgt de firewall de routering én bescherming van uw netwerk waardoor slechts één apparaat benodigd is.

De managed router blijft te allen tijde eigendom van ons. De standaard configuratie kan niet worden aangepast. Raakt de router defect, dan wordt deze kosteloos vervangen.

Routerloze levering

U bent niet verplicht om apparatuur af te nemen als u een contract sluit voor uw internetverbinding. U mag zelf zorgen voor een router en bent dan zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router. U bent er ook vrij in om de nodige apparatuur te laten leveren en installeren door uw automatiseerder. De verantwoordelijkheid van ons houdt in dit geval op bij de poort van de ethernet switch, waarop de dienst geleverd wordt.

De router dient in elk geval het Point to Point Protocol, Traffic Shaping en Fixed Port Speed te ondersteunen.