+31 76 - 5331331
IP adressen

IP adressen

IP Visie levert standaard 4 IPv4 adressen bij uw glasvezelverbinding. Daarbij heeft u één adres vrij om zelf naar eigen inzicht te gebruiken. Het is ook mogelijk om met 4 IP adressen, meer dan 4 computers aan te sluiten, doordat u een NAT instelt op uw router en daarbij met een onbeperkt aantal computers kan communiceren met uw Zakelijk internet verbinding. Het is belangrijk om te weten dat de broadcast en netwerk adres (eerste en laatste IP adres uit de reeks) niet te gebruiken zijn. Het tweede adres uit de reeks wordt gebruikt voor de router en is de default gateway. Het resterende adres is vrij te gebruiken naar eigen inzicht.

Extra IP-adressen voor Zakelijk Internet

Het is ook mogelijk om achteraf (nadat de uw Glasvezel verbinding is opgeleverd) nog extra IP adressen aan te vragen. Uitbreiding vindt steeds plaats met blokjes van 8 externe IPv4 adressen. De IP adressen zullen in dit geval niet aansluitend zijn. De extra IP adressen worden tegen een maandelijkse meerprijs geleverd uitsluitend op voorwaarde van RIPE accordering (dit vanwege de schaarste van IPv4 adressen).

Net zoals bij Zakelijk Internet wordt ook bij Corporate Internet van IP Visie standaard 4 vaste externe IPv4 adressen geleverd. Bij de eerste levering is het mogelijk om 8, 16, 32 of meer IP-adressen aan te vragen bij uw zakelijk internet. U dient duidelijk aan te geven door middel van het invullen van een motivatieformulier waarvoor u de extra IP adressen wil gaan gebruiken. IP Visie levert de IP adressen en blijft eigenaar. U heeft de IP adressen als het ware in bruikleen tot het einde van het Zakelijk Glasvezel contract. Wanneer u bijvoorbeeld besluit om uw zakelijk internet op te zeggen of van provider wilt wisselen, is het mogelijk om uw IP adressen te behouden. IP adressen blijven echter nog altijd in eigendom van een provider en vormen onderdeel van grote reeksen.

Er zijn wel twee uitzonderingen; Wanneer u bijvoorbeeld beschikt over een eigen private IP reeks en wanneer u bij dezelfde provider kiest voor een andere zakelijk internet verbinding op een andere locatie bij dezelfde provider. In alle andere gevallen blijven IP adressen eigendom van de huidige provider en is het dus niet mogelijk om deze te behouden.

Helaas is het niet mogelijk om Private IP adressen te gebruiken aan de LAN-zijde. IP Visie gebruikt een standaard configuratie in de router waarbij de publieke IP-adressen automatisch toegekend worden aan uw router. Daarom adviseert IP Visie u aan om de LAN-zijde een firewall te plaatsen. In de configuratie van de firewall kunt u een IP-adres instellen uit de aan u toegekende IP reeks (publiek). Achter de firewall kunt u wel uw eigen (private) IP adressen gebruiken.

Mijn Zakelijk Internet IP-adressen

Wanneer u wilt weten welke IP adressen zijn meegeleverd met uw glasvezelverbinding kunt u deze opvragen bij onze supportdesk. Zij zullen u graag helpen bij het aanleveren van de informatie. In de meeste gevallen heeft u 4 of 8 IPv4 adressen standaard gekregen bij uw Zakelijk internet verbinding.

In het geval er standaard 4 IP adressen geleverd zijn heeft u 1 adres vrij om zelf naar eigen inzicht te gebruiken. Wanneer er standaard 8 adressen geleverd zijn heeft u nog 5 vrije adressen om gebruik van te maken.

Neem contact op met onze support afdeling via support@ipvisie.com of bel ons direct op 076-5331341