+31 76 - 5331331
Zakelijk Internet vergelijken

Zakelijk Internet vergelijken

Er zijn op Internet veel sites die Internet abonnementen met elkaar vergelijken. De meeste daarvan zijn actief in de consumentenmarkt, omdat in vergelijking met de zakelijke markt in de particuliere markt veel meer aansluitingen gerealiseerd zijn en dus de markt veel groter is. Dagelijks stappen enkele honderden consumenten over op een andere provider of een ander abonnement. De belangrijkste reden is om geld te besparen of om gebruik te maken van nieuwe features die bij een concurrent aangeboden worden.

De vraag is of veel consumenten na het bezoeken van diverse websites op internet veel wijzer zijn geworden. Het zou zomaar kunnen zijn dat men door de bomen het bos helemaal niet meer ziet. Internet vergelijkers zijn vaak onderdeel van een groter geheel waar niet alleen de verschillende internet providers en hun abonnementen met elkaar worden vergeleken, maar vaak ook energietarieven, verzekeringen en telefonie abonnementen.

Zakelijk gezien ligt dat allemaal heel anders. In veel gevallen is de prijs van een internet verbinding heel belangrijk, maar vaak spelen factoren als de keuze in bandbreedte of snelheid, overboeking, SLA, het aantal vaste IP adressen en andere kwaliteitsaspecten een nog belangrijkere rol.

Zakelijk Internet vergelijken met particulier internet

Een zakelijke internetverbinding met Zakelijk Internet is duurder dan een consumentenverbinding met particulier internet. Maar hiervoor krijg je ook meer terug. Hieronder vind je een aantal belangrijke factoren die Zakelijk Internet onderscheid van consumenten internet.

Zakelijk InternetConsumenten Internet
Zakelijke ondersteuning voor al uw vragen via de
gratis Business Servicedesk
Geen zakelijke ondersteuning
Maatwerk opties voor uw verbindingGeen maatwerk opties
Garanties op internetsnelheid mogelijkGeen snelheidsgaranties
Garanties oplossen van storingen, beschikbaarheid netwerk en hardwareherstelGeen garanties voor service
Standaard 4 vaste IP-adressen1 dynamisch IP-adres

Groeimogelijkheden

Wanneer u als bedrijf op zoek bent naar internet connectiviteit is het zaak dat u een aantal aspecten goed beoordeeld. Eén van de belangrijkste dingen is de mogelijk om te groeien qua internet capaciteit. Jaar over jaar groeit de behoefte aan meer internet snelheid. Het is dus zaak dat u gemakkelijk kunt opschalen zonder dat u opnieuw moet investeren.

Overboeking

Beoordeel altijd de overboekingsfactor van uw internetverbinding. Niet alle bedrijven zijn helder in het geven van informatie hierover. Voor de meeste bedrijven is er geen noodzaak om een non-overbooked internet verbinding te hebben, maar er kan een behoorlijk verschil zitten tussen een overboeking van 1:5 of 1:40.

Opbouw van het netwerk

De manier waarop het netwerk van uw provider is ingericht speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke performance van de lijn die u kiest. Dit aspect is moeilijk te beoordelen, maar u kunt zich voorstellen dat als u op een bedrijventerrein gevestigd bent en dat alle aansluitingen op 1 centraal punt op dat terrein bij elkaar komen en vervolgens dit met 1 kabel wordt gekoppeld aan het core netwerk dit tot problemen kan leiden. Wanneer alles is ontsloten met behulp van ringen kan in geval van calamiteiten vaak het verkeer worden gerouteerd langs de ander kant van de ring.

SLA

Bekijk altijd de garanties die worden gegeven ten aanzien van de uptime van de internet verbinding en de hersteltijd in het geval van storingen. Mogelijk dat het onderhoudswindow voor u ook nog een belangrijk aspect kan zijn wanneer u 24x7 de beschikking moet hebben over uw internet verbinding.

Apparatuur

U kunt beschikken over een state of the art internet verbinding, maar als u vervolgens daar apparatuur aan koppelt die niet goed te configureren is om het optimale uit de verbinding te halen dan is dat zonde. Een ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel. Bekijk altijd goed of de apparatuur die u koppelt ook de doorvoersnelheden kan verwerken van de capaciteit die u koopt.

IP adressen

Inventariseer vooraf de behoefte aan vaste IP adressen en maak daarover afspraken met uw provider. Zakelijk zult u in de meeste gevallen standaard 4 of 8 externe IP adressen toegewezen krijgen. Wanneer u later wilt uitbreiden zal het lastig zijn om nog aansluitende adressen te verkrijgen. In dat geval krijgt u of meerdere blokjes IP adressen of zult u mogelijk moeten herconfigureren als u aaneengesloten IP adressen wilt hebben.