+31 76 - 5331331
Welke poortsnelheid moet ik instellen op mijn router?
Glasvezel postcodecheck

Welke poortsnelheid moet ik instellen op mijn router?

Om optimaal gebruik te maken van de zakelijke internetverbinding is het van belang om de poortsnelheid op de juiste manier in te stellen op uw router. Wanneer u gebruik maakt van een Managed Router of Managed Firewall verzorgtn wij dit voor u, in alle andere gevallen verzorgen wij dit niet standaard voor u.

Ik plaats mijn eigen router of firewall

Bij snelheden tot 100Mbit/s

De WAN poort van uw router/firewall naar de glasvezel switch dient Fixed op 100Mbit Full-Duplex te staan. Mocht deze op auto-negotiation staan zal de router/firewall zich in trainen op 10 of 100 Half-Duplex.


Bij snelheden meer dan 100Mbit/s

De WAN poort van uw router/firewall naar de glasvezel switch dient op auto-negotiation te staan. Uw router/firewall zal dan op de hoogst mogelijke snelheid in trainen. Houd er rekening mee dat de WAN poort van uw router/firewall 1GBit/s aan kan. Als dit een 100Mbit poort is zal u nooit meer dan 100Mbit/s aan bandbreedte halen.

Ik heb mijn router bij IP Visie gekocht

Bij gebruik Cisco 881-K9 (tot 200Mbit/s) of C881-K9 (tot 80Mbit/s)

De WAN poort van uw router/firewall naar de Cisco router dient op auto-negotiation te staan. Uw router/firewall zal dan op de hoogst mogelijke snelheid in trainen. In dit geval is dat 100Mbit Full-Duplex.

Bij gebruik Cisco 1921/K9 (tot 100Mbit/s)

De WAN poort van uw router/firewall naar de Cisco router dient Fixed op 100Mbit Full-Duplex te staan. Mocht deze op auto-negotiation staan zal de router/firewall zich in trainen op 10 of 100 Half-Duplex.
LET OP!!! Als u een router/firewall rechtstreeks aan de Cisco hangt dient deze verbonden te worden met een Cross-cable.

Bij gebruik overige Cisco apparatuur (meer dan 100Mbit/s)

De WAN poort van uw router/firewall naar de Cisco router dient op auto-negotiation te staan. Uw router/firewall zal dan op de hoogst mogelijke snelheid in trainen. Houd er rekening mee dat de WAN poort van uw router/firewall 1GBit/s aan kan. Als dit een 100Mbit poort is zal u nooit meer dan 100Mbit/s aan bandbreedte halen.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug