+31 76 - 5331331
Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?
Glasvezel postcodecheck

Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?

Standaard levert IP Visie zakelijk internet in combinatie met een managed router. Uiteraard is het mogelijk dat u zelf of uw automatiseerder een geschikte router verzorgt. Gezien de verschillen tussen een managed router of eigen router (kooprouter) is het belangrijk dat u een besluit zo zorgvuldig mogelijk neemt.

Kooprouter

De keuze voor een eigen router brengt direct verantwoordelijkheid met zich mee voor de juiste werking van het apparaat. Het is belangrijk dat de router voldoet aan specifieke eisen, zoals de mogelijkheid om gebruik te maken van het Point-to-Point-protocol. Heeft u twijfels over de keus voor een geschikte router of specificaties kunt u contact opnemen met één van onze netwerkspecialisten.

Managed router

Een managed router blijft eigendom van IP Visie. U betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van deze router. IP Visie is in dit geval verantwoordelijk voor de juiste werking van de internetverbinding tot en met de router. U krijgt geen toegang tot het apparaat en het is ook niet mogelijk om aanpassingen te laten doen op de standaardinstellingen. De router wordt door ons 24x7 proactief gemonitored.

Installatie van de router

De managed router wordt door ons voorzien van een standaard, transparante configuratie. Dit wil zeggen dat de router al het verkeer zal doorlaten, zowel van binnen naar buiten als vice versa. De router zal door ons worden opgestuurd met een beschijving hoe deze aangesloten dient te worden op de glasvezel access. Op verzoek  is het mogelijk om tegen onze standaard installatietarieven alsnog langs te komen op locatie om de router te voor u te installeren.


Bescherm uw netwerk

Bij de keus voor een managed router is het noodzakelijk dat u een firewall plaatst achter de router om uw netwerk te beveiligen.  In de firewall kunt u specifieke zaken instellen als port forwarden en het opbouwen van VPN tunnels. Desgewenst is het ook mogelijk om te kiezen voor een Managed Firewall in plaats van een managed router. In dat geval voorziet de firewall in routerfunctionaliteit en bescherming van uw netwerk.


Service en garantie

IP Visie blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het juist functioneren van de managed router. Bij een defect zullen wij de router op locatie gratis komen vervangen. Op afstand is het mogelijk dat software updates worden doorgevoerd en dat de configuratie wordt gebackupped. De router blijft eigendom van IP Visie, wat als en het voordeel voor u is dat u geen vervangingsinvestering hoeft te doen bij een defecte router.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug