Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?

Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?

Standaard leveren wij zakelijk internet in combinatie met een managed router. In dat geval zorgen wij er voor dat alle instellingen optimaal zijn ingesteld en afgestemd op de eisen vanuit ons core netwerk.

Managed router

Een managed router wordt door ons geleverd en blijft ons eigendom. U betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van deze router en wij zorgen er vervolgens voor dat u geen omkijken meer heeft naar de werking van deze router. Wij dragen de volledige verantwoordelijkheid voor het correct functioneren van de router. In deze situatie krijgt u geen toegang tot de instellingen van het apparaat en is het ook niet mogelijk om aanpassingen te laten doen op de standaard instellingen. De router wordt door ons 24x7 proactief gemonitord.

Installatie van de router

De managed router wordt door ons voorzien van een standaard, transparante configuratie (bridge modus). Dat wil zeggen dat de router al het verkeer ongefilterd zal doorlaten, zowel van binnen naar buiten als vice versa. De router zal door ons worden opgestuurd met een beschrijving hoe deze aangesloten dient te worden op de glasvezel access. Op verzoek is het mogelijk om tegen een vast installatietarief bij u op locatie te komen om de router voor u te installeren.

Bescherm uw netwerk

Bij de keus voor een managed router is het noodzakelijk dat u een firewall plaatst achter de router om uw netwerk te beveiligen. In de firewall kunt u specifieke zaken instellen als port forwarders en het opbouwen van VPN tunnels. Desgewenst is het ook mogelijk om te kiezen voor een Managed Firewall in plaats van een managed router. In dat geval voorziet de firewall in zowel router functionaliteit als bescherming van uw netwerk.

Service en garantie

Wij blijven te allen tijde verantwoordelijk voor het juist functioneren van de managed router. Bij een defect zullen wij de router op locatie gratis komen vervangen en er voor zorgen dat de juiste configuratie in het apparaat wordt geladen. Op afstand kunnen wij, indien gewenst, software updates installeren en standaard zorgen wij voor een back-up van de configuratie.

Kooprouter

Wanneer u er voor kiest om geen managed router af te nemen bij ons, noemen wij dat een routerloze oplevering. In dat geval bent u zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router. Het is belangrijk dat de router voldoet aan specifieke eisen, zoals de mogelijkheid om gebruik te maken van 'Traffic Shaping' en het Point-to-Point-protocol.

Onderstaande afbeelding geeft duidelijk de verantwoordelijkheden weer bij het gebruik van beide varianten routers.


Managed router en kooprouter

Bij een managed router zorgen wij voor de juiste configuratie en beheer.