Vestiging koppelen

Meerdere locaties, één netwerk

Vestiging koppelen

Als u als bedrijf beschikt over meerdere vestigingen is het zaak om goed na te denken hoe uw medewerkers op deze vestigingen zo optimaal mogelijk kunnen samenwerken en gebruik kunnen maken van dezelfde applicaties en systemen.

Meerdere mogelijkheden

  • IP-VPN
  • Ethernet VPN
  • IP-SEC VPN
  • Straalverbinding
  • Dark Fiber
  • SD-WAN

IP-VPN

Met een IP-VPN bent u in staat om verschillende locaties onderling met elkaar te koppelen in een besloten VPN (Virtual Private Network). Binnen het IP-VPN portfolio kan gekozen worden voor verschillende aansluitvormen zoals glasvezel, DSL, Ethernet over Koper of een straalverbinding. Met een IP-VPN creëert u een beveiligd en gesloten netwerk dat veiliger is dan het “World Wide Web”.

Ethernet VPN

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. Ethernet VPN is met name geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen, die op zoek zijn naar verbindingen met een hoge capaciteit, voor zowel data- als voiceverkeer.

IP-SEC VPN

Om vestigingen te koppelen kan ook gebruik gemaakt worden van het internet. Deze methode wordt vaak toegepast, als niet op alle locaties infrastructuur van dezelfde carrier voorhanden is. Door gebruik te maken van firewalls en deze IP-SEC VPN tunnels te laten opzetten kunnen vestigingen eenvoudig met elkaar verbonden worden.

Straalverbinding

Wanneer u twee panden heeft en er is een zichtverbinding tussen die panden, dan is het mogelijk om een point-to-point verbinding te maken op basis van een straalverbinding.

Dark Fiber

Als u twee vestigingen heeft, die zich in de directe nabijheid van elkaar bevinden dan is het mogelijk om deze te koppelen op basis van Dark Fiber.

Staan de panden vlakbij elkaar dan is het vaak aantrekkelijk om een eigen kabel te laten ingraven tussen de panden.

Staan de panden wat verder uit elkaar dan kan het zinvoller zijn om Dark Fibers te huren van derden en deze te belichten, om op die manier de vestigingen te koppelen.

SD-WAN

SD-WAN maakt het mogelijk om uw vestigingen te koppelen op basis van een firewall met SD-WAN functionaliteit en een mengeling van glasvezel, DSL, Ethernet over Koper of een straalzender. De kracht van deze oplossing zit in de intelligente software die in de firewall draait en er voor zorgt dat hierdoor in feite een virtuele WAN-infrastructuur ontstaat.