+31 76 - 5331331
MEERDERE LOCATIES, ÉÉN BEDRIJFSNETWERK

Vestiging koppelen

Wanneer u als bedrijf beschikt over meerdere vestigingen is het noodzaak om goed na te denken hoe uw medewerkers op deze vestigingen zo optimaal mogelijk met elkaar kunnen samenwerken. Alle medewerkers zullen gebruik willen maken van dezelfde applicaties en toegang willen hebben tot dezelfde systemen. Beveiliging speelt hierbij een cruciale rol. Om die reden wordt in veel gevallen gekozen voor een Virtual Private Network (VPN). Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden.

Voordelen vestigingen koppelen

  • veilig met elkaar communiceren
  • medewerkers kunnen vanuit elke locatie werken
  • alle medewerkers hebben toegang tot dezelfde bestanden en applicaties

IP-VPN

Met een IP-VPN bent u in staat om verschillende locaties onderling met elkaar te koppelen in een besloten VPN (Virtual Private Network). Binnen het IP-VPN portfolio kan gekozen worden uit verschillende aansluitvormen. Aansluiten is mogelijk op basis van glasvezel, een straalverbinding of Ethernet over Koper. Met een IP-VPN maakt u gebruik van een beveiligd en besloten netwerk dat veiliger is dan het “World Wide Web”.


Lees meer over IP-VPN

Ethernet VPN

Met een Ethernet VPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd. Ethernet VPN is met name geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen, die op zoek zijn naar verbindingen met een hoge capaciteit, voor zowel data als voiceverkeer. Het wordt ook gebruikt voor vestigingen die hun onderlinge verkeer 'realtime' afwikkelen en daardoor behoefte hebben aan een hoge snelheid gecombineerd met een lage latency.


Lees meer over Ethernet VPN

Point-to-Point verbinding

Wanneer u twee vestigingen heeft volstaat een Point-to-Point verbinding. Beide zijdes worden direct aan elkaar gekoppeld op basis van een straalverbinding of glasvezelaansluiting. Wanneer u tussen uw hoofdlocatie en diverse nevenvestigingen gebruik wil maken van non-overbooked verbindingen is het noodzakelijk om meerdere point-to-point verbindingen te realiseren. Alleen op deze manier kunnen 100% snelheidsgaranties worden gegeven voor het verkeer tussen de hoofdvestiging en alle nevenlocaties.

IP-SEC VPN

Om vestigingen te koppelen kan uiteraard ook gebruik gemaakt worden van het Internet. Deze methode wordt vaak toegepast wanneer niet op alle locaties infrastructuur van dezelfde carrier voorhanden is. IP Visie maakt het mogelijk om die meerdere carriers samen te koppelen. De makkelijkste manier van vestigingen koppelen is dan door gebruik te maken van firewalls en deze IP-SEC tunnels te laten opzetten.

Advies op maat

Uiteraard is het ook mogelijk om diverse oplossingen door elkaar te gebruiken. Het is niet zo dat altijd maar één oplossing de beste is. Om uiteenlopende redenen kunnen IP-VPN's, E-VPN's en IP-SEC VPN's gecombineerd worden tot één totaaloplossing. Wilt u weten welke aansluitvorm(en) voor uw organisatie het meest geschikt is? Neem dan contact op met een van onze consultants.

Contact

Wilt u op een efficiente en betrouwbare manier meerdere vestigingen aan elkaar koppelen en wilt u hier meer advies over of heeft u aanvullende vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.


Neem contact op