Verzamelgebouwen

Snel internet voor alle huurders

Verzamelgebouwen

Ieder bedrijf heeft snelle toegang tot het internet nodig. In tegenstelling tot gebouwen waar één organisatie actief is en van één internetaansluiting gebruik maakt, wordt er in verzamelgebouwen vaak gebruik gemaakt van verschillende aansluitingen van verschillende providers. Wij kunnen met één centraal netwerk het hele gebouw voorzien van snel internet waarbij alle huurders via één centraal netwerk zijn aangesloten.

verzamelgebouw

Eén centrale infrastructuur

Op basis van glasvezel voorzien wij het gehele pand van één centrale infrastructuur, waarop huurders eenvoudig aangesloten kunnen worden. Als eerste wordt het verzamelgebouw door middel van een glasvezelaansluiting met een capaciteit van 1 Gbit/s of 10 Gbit/s op ons core netwerk aangesloten. Wij monteren deze glasvezelaansluiting af op een access switch die in een patchkast in een centrale ruimte in het pand wordt geplaatst. Vanuit deze switch wordt een koppeling gelegd met een centrale distributieswitch. Vanuit deze switch wordt met behulp van patches het interne netwerk gerealiseerd, waarbij op iedere poort één verdieping wordt aangesloten.

Op iedere verdieping wordt een centraal distributiepunt ingericht. Op ieder distributiepunt wordt, net als in de serverruimte, een switch in een patchkast geplaatst. Via deze distributiepunten worden alle verdiepingen op basis van glasvezel gekoppeld met de network access switch, dit gebeurt door middel van patches. Hiermee is het gehele verzamelpand verbonden met ons core netwerk. Huurders die aangesloten willen worden krijgen van ons een eigen router. Deze router wordt via het distributiepunt aangesloten op het interne netwerk.

Netwerkinfrastructuur in verzamelgebouw

Weergave van infrastructuur in verzamelgebouw

Volledige redundantie

Online bereikbaarheid is ook voor bedrijven in verzamelgebouwen steeds belangrijker aan het worden. Om te voorkomen dat het verzamelgebouw onbereikbaar is kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van volledige redundantie. Bij volledige redundantie worden twee separate glasvezelverbindingen op twee network access switches opgeleverd. Deze switches zijn verdeeld over twee patchkasten, die onderling met glasvezel worden gekoppeld. Hierbij staat een patchkast in verbinding met onze PoP in Amsterdam en een patchkast met onze PoP in Rotterdam. Wanneer er een storing op de verbinding optreedt, dan wordt het verkeer gewoon getransporteerd via de andere verbinding. Om het hele verzamelpand volledig redundant uit te voeren worden vanuit beide patchkasten verbindingen naar alle verdiepingen gerealiseerd. Hierdoor kan de online bereikbaarheid van uw verzamelgebouw ten alle tijden gewaarborgd worden.

Redundantie verzamelgebouw

Verzamelgebouw middels volledige redundantie aangesloten op onze PoP's in Amsterdam- en Rotterdam

Een eigen netwerk op gedeelde infrastructuur

De infrastructuur in het verzamelgebouw wordt door alle huurders gedeeld. Toch beschikt iedere huurder over een volledig eigen netwerk- en dienstenpakket. Iedere huurder die aangesloten wilt worden krijgt een eigen Managed Router waarover diensten worden afgenomen. Deze router wordt aangesloten op het distributiepunt op een verdieping. Huurders kunnen geen gebruik maken van elkaars netwerkcapaciteit- en dienstenpakket. Iedere huurder beschikt dus over een eigen netwerk, terwijl al het verkeer via de centrale infrastructuur in het verzamelpand wordt getransporteerd.

netwerkaansluitingen huurders verzamelgebouw

Iedere huurder beschikt over een eigen netwerk op een gedeelde infrastructuur

Korte communicatielijnen

Wij verzorgen voor uw verzamelgebouw een op maat gemaakte brochure die u onder uw huurders kunt verspreiden. Via deze brochure worden huurders direct op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van snel internet op basis van glasvezel. Wanneer huurders een van onze diensten willen afnemen, dan kunnen zij hiervoor rechtstreeks met ons contact opnemen. Huurders sluiten hierbij ook direct met ons een contract af waardoor de communicatielijnen kort zijn en u als verhuurder niet langer bezig hoeft te zijn met het beheren van verschillende contracten.

Brochure met dienstenaanbod verzamelgebouw

Via een brochure stellen wij huurders op de hoogte van de mogelijkheden van snel internet op basis van glasvezel

Meest gestelde vragen over Verzamelgebouwen

Meer weten?

Onze consultants geven u graag advies over Verzamelgebouwen.
076 - 5 331 331
info@ipvisie.com