Verzamelgebouwen
Ieder bedrijf heeft snelle toegang tot het internet nodig. In tegenstelling tot gebouwen waar één organisatie actief is en van één internetaansluiting gebruik maakt, wordt er in verzamelgebouwen vaak gebruik gemaakt van verschillende aansluitingen van verschillende providers. Wij kunnen met één centraal netwerk het hele gebouw voorzien van snel internet waarbij alle huurders via één centraal netwerk zijn aangesloten.
Eén centrale infrastructuur
Op basis van glasvezel voorzien wij het gehele pand van één centrale infrastructuur, waarop huurders eenvoudig aangesloten kunnen worden. Als eerste wordt het verzamelgebouw door middel van een glasvezelaansluiting met een capaciteit van 1 Gbit/s of 10 Gbit/s op ons core netwerk aangesloten. Wij monteren deze glasvezelaansluiting af op een access switch die in een patchkast in een centrale ruimte in het pand wordt geplaatst. Vanuit deze switch wordt een koppeling gelegd met een centrale distributieswitch. Vanuit deze switch wordt met behulp van patches het interne netwerk gerealiseerd, waarbij op iedere poort één verdieping wordt aangesloten.
Op iedere verdieping wordt een centraal distributiepunt ingericht. Op ieder distributiepunt wordt, net als in de serverruimte, een switch in een patchkast geplaatst. Via deze distributiepunten worden alle verdiepingen op basis van glasvezel gekoppeld met de network access switch, dit gebeurt door middel van patches. Hiermee is het gehele verzamelpand verbonden met ons core netwerk. Huurders die aangesloten willen worden krijgen van ons een eigen router. Deze router wordt via het distributiepunt aangesloten op het interne netwerk.
Weergave van infrastructuur in verzamelgebouw
Volledige redundantie
Online bereikbaarheid wordt steeds belangrijker. Dat is de reden dat steeds meer panden redundant worden aangesloten op glasvezel. Bij een volledig redundante oplossing worden twee separate glasvezelverbindingen via geografisch gescheiden routes gerealiseerd en afgewerkt in twee separate patchkasten. De apparatuur in patchkast 1 staat in directe verbinding met onze PoP in Amsterdam en de apparatuur in patchkast 2 met onze PoP in Rotterdam. Wanneer er een storing op de verbinding optreedt, dan wordt het verkeer gewoon getransporteerd via de andere verbinding. Om het hele verzamelpand volledig redundant uit te voeren worden vanuit beide patchkasten verbindingen naar alle verdiepingen gerealiseerd.
Verzamelgebouw middels volledige redundantie aangesloten op onze PoP's in Amsterdam- en Rotterdam
Een eigen netwerk op gedeelde infrastructuur
De infrastructuur in het verzamelgebouw wordt door alle huurders gedeeld. Toch beschikt iedere huurder over een volledig eigen netwerk- en dienstenpakket. Iedere huurder die aangesloten wilt worden krijgt een eigen Managed Router waarover diensten worden afgenomen. Deze router wordt aangesloten op het distributiepunt op een verdieping. Huurders kunnen geen gebruik maken van elkaars netwerkcapaciteit- en dienstenpakket. Iedere huurder beschikt dus over een eigen netwerk, terwijl al het verkeer via de centrale infrastructuur in het verzamelpand wordt getransporteerd.
Iedere huurder beschikt over een eigen netwerk op een gedeelde infrastructuur