DSL verbindingen

DSL verbindingen

DSL (Digital Subscriber Line) verbindingen zijn een uitstekend alternatief voor bedrijven die niet aangesloten kunnen of willen worden op een glasvezelverbinding. Alle soorten DSL verbindingen lopen over een telefoonverbinding, wat zelf uit koperdraden bestaat. De koperdraden hebben een frequentiebereik, ook wel genaamd bandbreedte. ER bestaan grofweg twee varianten van DSL verbindingen:

ADSL

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een digitale verbinding waarbij het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. Met ADSL gebruik je je telefoonlijn om informatie over het internet te sturen en te ontvangen. Zo is het ook mogelijk om verschillende datapakketten te versturen over één telefoonlijn.

VDSL

VDSL (Very High Bitrate Digital Subscriber Line) is de opvolger van ADSL. Met een VDSL verbinding heb je de mogelijkheid om meer en sneller gegevens te versturen en te ontvangen. Een upgrade van een VDSL verbinding is VDSL2 (Very High Speed Digitale Subscriber Line 2). Deze upgrade maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken en maakt maximum snelheden tot wel 200 Mbit/s voor de download mogelijk.