+31 76 - 5331331

Bellen met Sven - Aflevering 8: Doorschakelen met SwyxIt


 Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Verschillende statussen
  3. Direct doorschakelen
  4. Bij geen gehoor
  5. Bij bezet
  6. Mobiele extensies
  7. Standaard Voicemail
  8. Voicemailserver


Inleiding

Korte instructie over de doorschakelmogelijkheden van de software en hoe de voicemail te gebruiken.


Verschillende statussen

Je kunt verschillende doorschakelingen realiseren voor verschillende statussen, zo kun je wanneer je toestel in gesprek is een andere doorschakeling maken dan wanneer je bijvoorbeeld op niet storen staat. Ook kun je hier permanente doorschakelingen instellen, een parallelle doorschakeling met je GSM en je voicemail instellen.

Naast dit standaard doorschakelmenu beschikt de Swyxit software nog over geavanceerde call management functionaliteiten. Één van de mooiste optie's van deze software is de Call Routing Manager, met als kers op de taart de Graphical Script Editor. Hierover volgen binnenkort ook instructievideo's, waarin we wat dieper ingaan op de mogelijkhied van deze manager. Zo kun je op basis van status, type oproep, dag en tijd en beller een call flow aanmaken.

Swyxit! doorschakelen


Onderaan de software zie je doorschakelen staan, klik hierop.


Swyxit! doorschakelen tabbladen


Direct doorschakelen

Op het eerste tabblad heb je de mogelijkheid om je toestel direct door te schakelen, je hebt hier de mogelijkheid om naar een willekeurig nummer door te schakelen of de standaard voicemail. Wanneer je hier handmatig een nummer wilt invoeren vergeet dan niet de extra nul mee te nemen voor het bellen van een buitenlijn. Je kunt het nummer ook in het "Canonical" format invoeren, voorbeeld: +31612345567.
Je kunt ook uit het telefoonboek een nummer selecteren.

De instelling die je hier maakt kun je ook snel activeren middels het vinkje “doorschakelen” onder het tabblad opties.


Bij geen gehoor

Op dit tabblad stel je de doorschakeling in die geactiveerd wordt als je de telefoon niet kunt beantwoorden. Geef een tijd en bestemming in, ook heb je de mogelijkheid om hier na een x aantal seconden de call te forwarden naar je standaard voicemail


Bij bezet

Geef hier de bestemming op waar een gesprek naartoe moet als je in gesprek bent.


Mobiele extensies

Op het tabblad mobiele extensies kun je een GSM nummer samen laten bellen met je vaste toestel of Swyxit software, dit doe je door de parallelle gesprekken functie in te schakelen. Het nummer dient ook hier in het "Canonical" formaat ingevoerd te worden.

De komst van de app maakt de onderste mogelijkheid overbodig, deze instelling kun je niet gebruiken.


Standaard Voicemail

Op het tabblad Standaard voicemail, stel je je persoonlijke voicemail in zoals welkomstboodschap. Of er wel of geen bericht ingesproken kan worden en naar welk email adres het bericht dan verzonden wordt. Ons hosted platform is geen voicemailserver dus berichten worden niet bewaard en er is ook geen voicemailmenu waar je naartoe kunt bellen. Wil je toch op afstand of via je toestel voicemailberichten kunnen afluisteren dan kun je de Swyxit software koppelen aan je mailaccount. Dit doe je op het tabblad voicemailserver.


Voicemailserver

Hiermee geef je je telefoon toegang tot je emailaccount en kun je voicemailberichten ophalen uit je mailbox. Je email provider moet deze functie wel ondersteunen. Mocht je hier meer info over willen hebben dan kun je altijd contact opnemen met een van onze engineers.

Ondersteuning nodig?

De consultants van IP Visie geven u graag advies.

076 - 5 331 341
support@ipvisie.com

Bel mij terug

Afleveringen