Line of Sight

Line of Sight

Line of Sight (LOS) is het belangrijkste aspect bij het realiseren van een straalverbinding. Indien er geen zichtverbinding is tussen de twee punten die naar elkaar stralen is een straalverbinding niet te realiseren.

 

Line of Sight

Om te bepalen of er een "line of sight" is tussen uw locatie en één van onze opstelpunten in het netwerk zal een onderzoek moeten plaatsvinden. Dit kan op een aantal manieren plaatsvinden.

Wanneer wij toegang tot uw daklocatie hebben is vaak met speciale apparatuur al eenvoudig te bepalen of een straalpad te realiseren is. Kunnen we niet op het dak, dan kunnen we gebruik maken van een hoogwerker of eventueel een drone om te zien of er een zichtlijn is.

Voor korte afstanden is het meestal simpel te bepalen of er een line-of-sight is en of de twee schotels elkaar als het ware kunnen zien. Het is vaak met het blote oog wel te zien of hoge gebouwen, hoge bomen of andere obstakels het zicht tussen de twee locaties belemmeren, waardoor een straalverbinding uiteindelijk niet te realiseren valt.

Voor langere afstanden (boven de 10 kilometer) wordt het moeilijker om te bepalen of er vrij zicht is tussen de twee schotels, zeker als het wat slechter weer is. Om te bepalen of er een line of sight is moet dan ook vaak gewacht worden met de site survey tot het helder weer is, om op die manier goed te kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn.