+31 76 - 5331331
Levertijd

Levertijd

De gemiddelde levertijd van een straalzender bedraagt 8 tot 16 weken. Dit heeft alles te maken met de technische compexiteit van de oplossing en afhankelijkheid van derden in het leverproces. Pas na een site survey kan een verwachte plan-leverdatum worden bepaald.

Geen garanties op levertijd

Op de levertijd worden door IP Visie geen keiharde garanties gegeven, omdat de levertijd van een aantal externe factoren afhankelijk is. Diverse zaken hebben invloed over welk proces voor levering gevolgd moet worden en de uiteindelijke levertijd van de verbinding. De gemiddelde levertijd ligt op 8 tot 16 weken, en kan in diverse situaties zowel naar beneden als naar boven afwijken.

Factoren die een rol spelen bij de levertijd

  • Hoogte van het gebouw

De hoogte van het gebouw speelt een belangrijke rol. Om een goede Line of Sight te krijgen is er hoogte nodig, zonder dat er tussen de antennt die op uw dak geplaatst zal worden en de locatie waarnaar gestraald wordt, blokkerende elementen aanwezig zijn. Een Line of Sight kan geblokkeerd worden door hoge bomen, gebouwen of andere obstakels.

 

  • Serverruimte

Na de site-survey kan een voorlopige plandatum worden gecommuniceerd wanneer de straalzender opgeleverd kan worden. Nadat de antenne op uw dak -of naast uw pand- geplaatst is, zijn er nog enkele werkzaamheden zoals het aanbrengen van de bekabeling vanaf de antenne tot in uw serverruimte. De apparatuur wordt in uw serverruimte opgeleverd. U dient rekening te houden met stroomvoorziening en een 19" patchkast waar de apparatuur in geplaatst kan worden.

 

  • Bouwen van een mast

Wanneer het gebouw onvoldoende hoog is om met een 'standaard' antenne een Line of Sight te realiseren, is er nog een optie dat deze wel met een separate mast naast het gebouw, een zichtlijn gerealiseerd kan worden. Wanneer een mast op maat gemaakt moet worden heeft dat effect op de levertijd van de straalverbinding.

 

  • Omgevingsvergunning

Het aanvragen van een omgevingsvergunning is een proces dat per gemeente verschilt qua doorlooptijd. U moet gemiddeld rekening houden met 4 tot 6 weken extra doorlooptijd voor de oplevering. Het aanvragen van een vergunning is uitsluitend nodig wanneer mastconstructies geplaatst worden, die meer dan 5 meter boven de dakrand uitsteken.