+31 76 - 5331331
Aanvragen

Aanvragen

Het aanvraagproces van een straalverbinding bestaat uit een aantal stappen. Om dit proces te doorlopen zijn een aantal gegevens van u nodig. Dit gaat om bijvoorbeeld uw bedrijfsgegegevens, de exacte aansluitlocatie en van welke diensten u gebruik wil maken. Wanneer deze zaken bekend zijn en u gaat akkoord wordt de straatverbinding voor u aangevraagd.

Hoe ziet het aanvraagproces eruit?

Om tot bestelling van de benodigde infrastructuur en diensten over te gaan is het nodig om een aantal stappen te doorlopen. De stappen lopen we samen met u door. Hieronder vindt u per stap een toelichting.


Stap 1: Bepalen van de exacte aansluitlocatie

Het is belangrijk om de exacte aansluitlocatie in beeld te hebben. Bent u gevestigd in één pand met één huisnummer zonder toevoegingen zal het vaststellen hiervan vaak makkelijk zijn. Bent u gevestigd op een locatie waarbij u te maken heeft met een huisnummertoevoeging kan het vaak lastiger zijn, zeker wanneer u een andere huisnummer gebruikt dan bekend is in het kadaster. Het is belangrijk om te zorgen dat het adres 100|% klopt, om een foutieve levering te voorkomen.


Stap 2: Bureau onderzoek naar mogelijkheden voor Line-of-Sight

Nadat het exacte aansluitadres is vastgesteld, zullen wij nagaan of een Line-of-Sight mogelijk is bij u op locatie. Deze Line-of-Sight, ook wel zichtlijn genoemd, moet betrouwbaar zijn en niet belemmerd worden door bomen, vaartuigen,  hoge gebouwen of andere zaken. Wanneer dit niet vast te stellen is, zal er op locatie een Site Survey plaatsvinden. Hiervoor dient u eerst akkoord te geven.


Stap 3: U ontvangt van ons een overeenkomst/aanbod

Wanneer het bureauonderzoek niet voldoende bewezen heeft dat een zichtlijn mogelijk is, zal u van ons een aanbod ontvangen voor het leveren van een straalverbinding. Geeft u akkoord, zal er eerst een site survy bij u op locatie plaatsvinden, om te bepalen of de straalverbinding technisch gezien geleverd kan worden.

U ontvangt dit aanbod omdat het site survey enkele resultaten kan hebben. Het resultaat kan zijn dat de straalzender zonder problemen geleverd kan worden. De verbinding wordt dan opgeleverd conform de overeenkomst. De site survey wordt in dat geval niet bij u in rekening gebracht. U betaalt de kosten voor de site survey wel wanneer u toch afziet van de opdracht.  Een ander resultaat kan zijn dat de straalzender niet geleverd kan worden, de overeenkomst komt dan volledig te vervallen.


Stap 4: Werkzaamheden worden ingepland

Nadat de site survey aangetoond heeft dat de straalverbinding geleverd kan worden, zal de benodigde infrastructuur en diensten worden besteld. U wordt door de afdeling planning van IP Visie op de hoogte gehouden van de planning en voortgang. 

Vereiste gegevens voor het aanvragen van de straalzender

voor het aanvragen van een straalzender zijn een aantal essentiële gegevens benodigd. De gegevens die onze consultant met u zal bespreken zijn tenminte de onderstaande:

Bedrijfsgegevens

  • Bedrijfsnaam en/of KVK nummer
  • Contactpersoon + contactgegevens

Over de straalverbinding

  • Exacte aansluitlocatie
  • Gewenste diensten
  • Gewenst aantal IP-adressen
  • Keuze voor router en/of firewall


Gewenste diensten

Om de aanvraag te kunnen doen is het van belang om te weten welke diensten u wil afnemen. Gaat u de verbinding gebruik voor internetverkeer, dan is Zakelijk Internet de juiste dienst. Wilt u vestigingen met elkaar koppelen kunt u kiezen voor bijdoorbeeld Ethernet VPN of IP-VPN. Uiteraard is het mogelijk om gebruik te maken van aanvullende diensten Secure Cloud Connect of Voice over IP.

Meer over Zakelijk Internet


Gewenst aantal IP-adressen

Standaard ontvangt u bij Zakelijk Internet van IP Visie 4 externe IP-adressen. Hiervan zijn de eerste en de laatste in gebruik voor het netwerk. De tweede in deze reeks is gereserveerd voor de router. U houdt er effectief één over voor eigen gebruik. Desgewenst kunt u tegen meerprijs extra IP-adressen afnemen in een blok van 8 of een meervoud daarvan.

Meer over IP-adressen


Kiest u voor een router of firewall?

Om gebruik te maken van internet is het noodzakelijk dat u een geschitke router en/of firewall plaatsen. Hier zijn grofweg drie mogelijke opties:

Managed Router

Wanneer u voor een Managed Router kiest, is IP Visie verantwoordelijk voor een goed werkende verbinding tot en met de router. De router wordt voorzien van een standaard configuratie die volledig transparant is. Om uw netwerk te beveiligen dient u zelf een firewall te plaatsen.

Managed Firewall

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een Managed Firewall. De firewall neemt in dat geval de routerfunctionaliteit over en beschermt uw netwerk tegen invloeden van buiten af zoals malware en zero-day aanvallen. Een aparte router is in dit geval niet noodzakelijk.

Routerloos

Het is geen vereiste om een router of firewall bij IP Visie af te nemen. Beschikt u zelf over de juiste hardware of heeft u een automatiseerder die dit voor u verzorgt, dan is dit geen probleem. Houdt u hierbij wel rekening met de eisen waaraan een router dient te voldoen.

Meer informatie over routers

Wachten op de levering

Nadat de aanvraag voltooid is, volgt er een wachttijd. De levertijd van een straalverbinding ligt gemiddeld op 3 tot 4 maanden en is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer de Line-of-Sight zonder problemen beschikbaar is en er geen bijzondere vergunningen benodigd zijn, zal de levering hiervan doorgaan soepel en snel verlopen.

Straalverbinding aanvragen

Wilt u een straalverbinding aanvragen -als primaire verbinding of als back-up- neemt u dan contact op met één van onze consultants.