+31 76 - 5331331

Straalzender

Snel internet door de lucht

Bij een straalverbinding (Ethernet over Radio) wordt een speciale antenne (Microwave) op uw locatie geplaatst. Via deze antenne wordt een verbinding opgebouwd met de dichtstbijzijnde mast. Op deze manier wordt een ethernetverbinding gerealiseerd met dezelfde eigenschappen als een glasvezel verbinding.

Ethernet over Radio is altijd maatwerk, daardoor is een site-survey noodzakelijk om te kunnen bepalen of de verbinding te realiseren is en wat de eventuele eenmalige investering is.

Voordelen Straalzender

  • ideaal als backup voor redundantie
  • altijd gegarandeerde bandbreedtes
  • symmetrische internetverbindingen
  • capaciteit tot 400 Mbit/s

Straalverbinding

Ethernet over Radio (straalverbinding)Straalverbindingen zijn een ideaal alternatief voor zakelijke glasvezel verbindingen wanneer blijkt dat in de directe omgeving van uw pand geen glasvezelnetwerk ligt. In dat geval lopen de eenmalige aansluitkosten al snel hoog op, waardoor een straalzender een ideale oplossing kan zijn.

Straalverbindingen worden veel gebruikt in het buitengebied, waar glasvezel vaak kostbaar is om aan te leggen. Ethernet over Radio is ideaal voor de recreatiesector. Vaak zitten campings, jachthavens en bungalowparken in buitengebieden waar weinig infrastructuur voorhanden is en een straalzender vaak tegen gunstige tarieven kan worden gerealiseerd.

Een straalzender is een radioverbinding tussen twee antennes (point to point verbinding). De antennes moeten naar elkaar gericht worden en er moet een line of sight zijn, met andere woorden: de twee schotels moeten elkaar kunnen zien en er mag niets tussen staan. 

Een straalverbinding werkt niet op basis van wifi, maar is een gelicenseerde verbinding met een eigen frequentie, waardoor hoge uptimes kunnen worden gegarandeerd. De frequentie en straalrichting worden bepaald door het Agentschap Telecom. Deze straalverbindingen kunnen afstanden tot 40 kilometer overbruggen afhankelijk van de omgeving.

Licentievrije verbindingen hebben een maximaal bereik van ongeveer 5 kilometer en zijn storingsgevoelig, omdat andere gebruikers gebruik kunnen maken van dezelfde frequentie.

Site Survey

Om te bepalen of er een Line of Sight (LOS) is tussen uw locatie en een mast in de buurt, die bruikbaar is om de verbinding op te zetten, is het noodzakelijk dat een haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd.

Ideaal als back-up voorziening

Straalzenders zijn ook ideaal om in te zetten als back-up voor uw primaire glasvezelverbinding. Wij kunnen er voor zorgen dat met behulp van BGP de verbinding automatisch overgaat naar het straalpad mocht er onverhoopt iets met de glasvezelverbinding aan de hand zijn.

Straalverbindingen van IP Visie worden uitsluitend in Nederland ingezet. Grensoverschrijdend verkeer is hierbij uitgesloten.

De consultants van IP Visie geven u graag advies over Straalzender.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com