+31 76 - 5331331

Straalzender

Snel internet door de lucht

Bij een straalverbinding (Ethernet over Radio) wordt een speciale antenne op uw locatie geplaatst. Via deze antenne wordt een verbinding opgebouwd met de dichtstbijzijnde mast. Op deze manier wordt een ethernetverbinding gerealiseerd met dezelfde eigenschappen als een glasvezel verbinding. Ethernet over Radio is altijd maatwerk, daardoor is een site-survey noodzakelijk om te kunnen bepalen of de verbinding te realiseren is en wat de eventuele eenmalige aansluitkosten zijn.

Straalverbinding

Ethernet over Radio (straalverbinding)Straalverbindingen zijn een ideaal alternatief voor glasvezel verbindingen wanneer blijkt dat in de directe omgeving van uw pand geen glasvezelnetwerk ligt. In dat geval lopen de eenmalige aansluitkosten hoog op, waardoor een straalzender een mooie optie kan zijn. Het voordeel van een straalverbinding is de relatief snelle levertijd. Straalverbindingen worden veel gebruikt in het buitengebied, waar glasvezel vaak kostbaar is om aan te leggen. Ethernet over radio is ideaal voor de recreatiesector. Vaak zitten campings, jachthavens en bungalowparken in buitengebieden waar weinig infrastructuur voorhanden is.

Een straalzender is een radioverbinding tussen twee antennes. De antennes moeten naar elkaar gericht worden en er moet een line of sight zijn, met andere woorden de twee moeten elkaar kunnen zien en er mag niets tussen staan. Doordat de aarde rond is kunnen we met een straalzender maximaal 100 kilometer overbruggen zonder gebruik te maken van een extra hop.

Een straalverbinding werkt niet op basis van Wifi, maar is een gelicenseerde verbinding met een eigen frequentie. De frequentie en straalrichting worden bepaald door het Agentschap Telecom. Deze straalverbindingen kunnen afstanden tot ongeveer 40 kilometer overbruggen afhankelijk van de omgeving.

Licentievrije verbindingen hebben een maximaal bereik van ongeveer 5 kilometer.

Site Survey

Om te bepalen of er een Line of Sight (LOS) is tussen uw locatie en een mast in de buurt, die bruikbaar is om de verbinding op te zetten is het noodzakelijk dat een haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd. In dit geval wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker of drone om te bepalen of de twee antennes "elkaar kunnen zien".

Ideaal als back-up voorziening

Straalzenders zijn ook ideaal om in te zetten als back-up voor uw primaire glasvezel verbinding. Wij kunnen er voor zorgen dat met behulp van BGP de verbinding automatisch overgaat naar het straalpad mocht er onverhoopt iets met de glasvezelverbinding aan de hand zijn.

Glasvezel postcodecheck

Voordelen van Straalzender

Meerdere diensten over één verbinding

Naast uw straalverbinding kunt u o.a. diensten als Alarm over IP en Pinnen over IP afnemen op uw verbinding.

Betrouwbaar & Stabiel

De up-time van Zakelijk Glas in combinatie met Straalverbinding ligt op 99,9%. Dit maakt het glasvezelnetwerk uiterst betrouwbaar.

Razendsnel Internet

De upload en download snelheden zijn gelijk en kunnen bij Straalverbinding oplopen tot 1000 Mbit/s.

Makkelijk uitbreiden

Naast uw Straalverbinding kunt u diensten als o.a. Alarm over IP en Pinnen over IP afnemen op uw verbinding.

Leverbaar door heel Nederland

Zakelijk Glasvezel is in combinatie met een straalverbinding leverbaar door heel Nederland.

24/7 Service

De servicedesk van KPN staat 24/7 voor u klaar om meldingen van storingen op te nemen en op te lossen.

Beschikbare diensten voor Straalzender

Zakelijk Internet

Zakelijk Internet

Zakelijk Internet is leverbaar in een aantal varianten en zeer gunstig geprijsd. Zakelijk Internet is leverbaar in grote delen van Nederland.

Meer over Zakelijk Internet
Alarm over IP

Alarm over IP

Uw alarmsysteem wordt dan gekoppeld aan uw internetverbinding en op deze manier wordt een koppeling gemaakt naar de PAC.

Meer over Alarm over IP
Pinnen over IP

Pinnen over IP

Met Pinnen over IP bent u er zeker van dat elke pin transactie veilig en snel wordt afgehandeld.

Meer over Pinnen over IP