Verhuizing SIP Trunk

Verhuizing SIP Trunk

Als u gaat verhuizen naar een nieuwe locatie met uw organisatie, dan is het prettig als u na de verhuizing direct aan de slag kan en gebruik kan maken van internet en telefonie. Zonder goede voorbeiding is dit vaak erg lastig. IP Visie adviseert u daarom om ruim voordat u gaat verhuizen, de mogelijkheden voor de nieuwe locatie te onderzoeken en te realiseren.

Managed SIP Trunk

Maakt u gebruik van een Managed SIP Trunk? Dan bestaat deze altijd uit een deel internet dat u bij IP Visie afneemt. Het is noodzakelijk om de mogelijkheden voor een internetverbinding op tijd te onderzoeken, evenals de mogelijkheid om uw gekoppelde telefoonnummers te behouden. De SIP Trunk zelf is altijd te verhuizen, omdat deze niet aan een locatie gebonden is.

 

Telefoonnummers

De meeste telefoonnummers kunt u zonder problemen meenemen naar uw nieuwe locatie. Denk daarbij aan bedrijfsnummers (088) en servicenummers (0800, 0900). Dit geldt niet voor geografische telefoonnummers die gekoppeld zijn aan een netnummergebied zoals 010 voor Rotterdam en 020 voor Amsterdam. Verhuisd u binnen hetzelfde netnummergebied, behoudt u uw huidige nummers.

Internetverbinding

In alle situaties is het noodzakelijk om vooraf de mogelijkheden te onderzoeken voor een internetverbinding op uw nieuwe locatie. U krijgt altijd te maken met levertijden uiteenlopend van 4 tot 6 weken voor een DSL verbinding tot 12 tot 16 weken voor glasvezel.

Advies bij uw verhuizing

IP Visie kan u bij een verhuizing adviseren op het gebied van data- en telefonieverbindingen. IP Visie raadt u altijd aan om ruim van te voren de mogelijkheden op uw nieuwe locatie te onderzoeken. Neem hiervoor contact op met één van IP Visie.