+31 76 - 5331331
Wat is een SIP Trunk?
Glasvezel postcodecheck

Wat is een SIP Trunk?

Om te kunnen bellen over internet is een SIP Trunk de ideale oplossing. SIP (Session Initiation Protocol) Trunk is een telefoonlijn die ervoor zorgt dat in- en uitgaande telefoongesprekken via het IP protocol gerouteerd worden in plaats van een traditionele telefoonlijn zoals ISDN of PSTN. IP Visie levert een Unmanaged SIP Trunk en een Managed SIP Trunk.

Unmanaged SIP Trunk

Een Unmanaged SIP Trunk wordt geleverd wanneer u gebruik maakt van de internetverbinding van een andere partij dan IP Visie. Behalve de telefooncentrale, bepaalt ook de beschikbaar gesteld bandbreedte het aantal gesprekskanalen dat mogelijk is. Maakt u gebruik van 3CX met 16 kanalen, maar kunt u gebruik maken van slechts 1 Mb, zal het aantal gelijktijdige gesprekken beperkt zijn tot 8.

Managed SIP Trunk

Een Managed SIP Trunk wordt geleverd wanneer u gebruik maakt van een internetverbinding van IP Visie. De Managed SIP Trunk beschikt over een eigen VLAN (bandbreedte) en staat volledig los van de dienst internet die u gebruikt voor het internetverkeer. U zult tevens een de benodigde IP-adressen en router voor de verbinding ontvangen.

De Managed SIP Trunk kan geleverd worden met een aparte VLAN voor een zakelijke glasvezelaansluiting, straalzender, Ethernet over Koper of in combinatie met een DSL-verbinding met voldoende bandbreedte voor het door u gekozen aantal gelijktijdige gesprekken.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug