+31 76 - 5331331
Blijft de SIP Trunk werken als het contract is verlopen?
Glasvezel postcodecheck

Blijft de SIP Trunk werken als het contract is verlopen?

Het contract voor de SIP Trunk, unmanaged of managed, sluit u altijd af voor een vastgestelde periode. Meestal is dit een vaste periode van 1-, 3-, of 5-jaar. Nadat de contractduur verlopen is, blijft de SIP Trunk werken.

Wat te doen na de contractduur?

U hoeft na het verstrijken van de contractduur niets te doen. De SIP Trunk wordt standaard maandelijks verlengd. In sommige gevallen kan het zinvol zijn om toch actie te ondernemen na het verstrijken van de contractduur.


Managed SIP Trunk

Een Managed SIP Trunk wordt altijd aangeboden in combinatie met een internetverbinding van IP Visie. Dit kan een aparte VLAN zijn voor een (bestaande) glasvezelverbinding of straalzender, maar ook een separate DSL verbinding die exclusief voor telefonie wordt gebruikt. Voor uw internetverbinding, en om die reden ook de Managed SIP Trunk, is het altijd interessant de mogelijkheden te bekijken na het verstrijken van uw contract.


Unmanaged SIP Trunk

Neemt u de Unmanaged SIP Trunk af in combinatie met een telefooncentrale, maar belt u niet via een internetverbinding van IP Visie, dan kunt u na het verstrijken van de looptijd het contract verlengen. Maakt u gebruik van een 3CX telefooncentrale? Dan zal IP Visie bij verstrijken van het contract contact met u opnemen voor het verlengen van de gehele omgeving.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug