Uitvoeringen

Uitvoeringen

Een SD-WAN maakt uw huidige WAN-architectuur zowel flexibeler als intelligenter. Wij kunnen een SD-WAN in verschillende uitvoeringen realiseren, namelijk in de vorm van een Managed SD-WAN of een Cloud Connect SD-WAN.

Managed SD-WAN

Bij een Managed SD-WAN loopt het dataverkeer over het WAN via ons core netwerk, wat een ideale oplossing biedt voor bedrijven die hun WAN-netwerk willen optimaliseren. De SD-WAN edge apparatuur wordt aangesloten op de dichtstbijzijnde Point of Presence (PoP), zodat verkeer over ons core netwerk getransporteerd kan worden. Het SD-WAN wordt vervolgens door ons in beheer genomen. Ons core netwerk maakt gebruik van de nieuwste technieken, wat ervoor zorgt dat de niveaus van latency, packet loss en jitter minimaal zijn. Dit in combinatie met de flexibele routebepaling van het SD-WAN zorgt ervoor dat verkeer efficiënter over het WAN wordt getransporteerd. Hierdoor worden de prestaties van onder andere real-time applicaties zoals VoIP of videoconferencing sterk verbeterd. Daarnaast heeft u met een Managed SD-WAN ook de mogelijkheid om de prestaties en betrouwbaarheid van uw cloudapplicaties te verbeteren. Via ons core netwerk kunnen wij u namelijk directe toegang tot de cloudplatformen van de grootste hyperscalers bieden. Hiermee biedt een Managed SD-WAN een allesomvattende oplossing, waardoor grote investeringen voor een eigen WAN-netwerk niet langer nodig zijn.

SD-WAN met toegang tot de Cloud

Een Managed SD-WAN met Cloud toegang

Cloud Connect SD-WAN

Een Cloud Connect SD-WAN biedt via ons core netwerk een directe koppeling naar vrijwel alle grote cloudplatformen. Dit zorgt voor verbeterde prestaties en een hogere betrouwbaarheid van uw cloudapplicaties. Een Cloud Connect SD-WAN zorgt ervoor dat een cloudsessie actief blijft wanneer uw eigen WAN-netwerk te maken krijgt met een verstoring. Wanneer uw WAN-infrastructuur redundant is uitgevoerd, dan zal bij een verstoring het dataverkeer onmiddellijk worden omgeleid naar het secundaire netwerk. Dit voorkomt een onderbreking van een cloudsessie. Een Cloud Connect SD-WAN kan door uw eigen IT-afdeling of door ons worden beheerd. Wanneer u ervoor kiest om het SD-WAN door ons te laten beheren, dan zullen wij het SD-WAN configureren en onderhouden. Een Cloud Connect SD-WAN biedt een goede oplossing voor bedrijven die de prestaties van hun cloudapplicaties willen verbeteren, maar overig verkeer via eigen infrastructuur willen laten verlopen.