Totaaloplossing

Totaaloplossing

Een SD-WAN bevat goede basisbeveiligingsmaatregelen, maar voor geavanceerdere beveiligingsmaatregelen zijn bedrijven toch nog aangewezen op het gebruik van firewalls. Door SD-WAN in onze Managed Firewalls te integreren kunnen wij een unieke totaaloplossing bieden. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar zorgt ook voor een vereenvoudiging van het beheer.

Geïntegreerd SD-WAN in onze Managed Firewalls

Onze Managed Firewalls beschikken over geïntegreerde SD-WAN functionaliteiten

Een logische stap

Firewalls vervullen in vrijwel iedere netwerkarchitectuur een belangrijke rol, zo ook in een SD-WAN. De firewall vormt de eerste verdedigingslinie tegen cyberaanvallen. Steeds meer next-generation firewalls bevatten routerings- en netwerkfunctionaliteiten. Hierdoor is het gebruik van separate routers niet langer nodig. Het integreren van SD-WAN functionaliteiten vormt hierop dan ook een logische vervolgstap. Het voordeel van geïntegreerde SD-WAN functionaliteiten is dat deze vaak tegen zeer geringe kosten gebruikt kunnen worden ten opzichte van losstaande SD-WAN oplossingen.

Eenvoudige implementatie

De SD-WAN functionaliteiten zijn standaard in onze Managed Firewalls aanwezig. Hiervoor is dus geen additionele apparatuur nodig. Wij kunnen het SD-WAN vrijwel gelijktijdig met de firewall configureren. Aan de hand van uw wensen maken wij een configuratietemplate met alle gewenste configuraties. Zodra een nieuw apparaat geïnstalleerd wordt, dan worden de juiste configuraties automatisch opgehaald. Het SD-WAN kan hierdoor vrijwel direct gebruikt worden.

Hoogwaardige beveiliging

Ieder SD-WAN bevat basisbeveiligingsfunctionaliteiten waarmee verkeer over versleutelde tunnels worden getransporteerd. Het gebruik van separate firewalls blijft vaak nog wel nodig. Door SD-WAN in onze Managed Firewalls te integreren wordt het mogelijk om gebruik te maken van robuustere VPN-tunnels die zijn voorzien van zeer sterke versleutelingen en andere firewalldiensten. Deze firewalldiensten zijn niet vereist voor SD-WAN oplossingen, maar zijn wel noodzakelijk om een gemeenschappelijk beveiligingsbeleid voor alle vestigingen te handhaven en te verbeteren.

Dynamisch het beste pad kiezen

Onze geïntegreerde SD-WAN oplossing verstuurt verkeer niet via een controller. In plaats daarvan wordt er gewerkt met link targets. Er worden periodiek ping, DNS en/of TCP-pakketjes uitgewisseld om de connectiviteit met andere apparaten te verifiëren. Daarnaast worden ook continu de netwerkprestaties gemonitord waaronder de jitter, latency en packet loss. Op basis hiervan wordt bepaald over welke verbinding het verkeer het beste naar iedere vestiging verstuurd kan worden. Het is hierbij mogelijk om per verbinding de minimale prestatieniveaus te definiëren, wat zorgt voor een sterke verbetering van de prestaties van (Cloud)applicaties.

Completer pakket

Bijna alle SD-WAN functionaliteiten bieden in mindere of meerdere mate dezelfde functionaliteiten aan. Naast deze functionaliteiten biedt onze geïntegreerde SD-WAN oplossing ook geavanceerdere beveiligingsfunctionaliteiten aan. Hierop maken wij het verschil ten opzichte van andere SD-WAN oplossingen, omdat security en SD-WAN hand in hand gaan. Wanneer een geïntegreerd SD-WAN wordt vergeleken met een losstaande oplossing, dan is te zien dat de meeste verschillen voorkomen in het beveiligingsaanbod van iedere oplossing.

Verschillen in functionaliteiten tussen geïntegreerd en losstaand SD-WAN