Beschikt jullie SD-WAN over een automatische failover?

Beschikt jullie SD-WAN over een automatische failover?

Wanneer er een storing optreedt op een verbinding binnen het SD-WAN, dan vindt er een automatische failover plaats. Onze SD-WAN oplossing biedt de mogelijkheid om een failover te activeren op basis van de netwerkprestaties of de connectiviteit.

Failover op basis van netwerkprestaties

Onze SD-WAN oplossing biedt de mogelijkheid om metric-based routing in het SD-WAN toe te passen. Metric-based routing houdt in dat routeringsbeslissingen worden genomen aan de hand van de netwerkprestaties. Hierbij wordt onder andere de packet loss, jitter en latency gemonitord. In het SD-WAN kunt u de minimale prestatienormen voor verschillende typen netwerkverkeer definiƫren. Wanneer bijvoorbeeld voor een verkeersstroom de packet loss niet meer binnen de gestelde prestatienorm valt, dan zal het verkeer automatisch over een andere route worden getransporteerd waar de packet loss wel binnen de gestelde prestatienorm valt.

Failover op basis van connectiviteit

Het is niet verplicht om prestatienormen te definiƫren om van het SD-WAN gebruik te kunnen maken. Wanneer er geen prestatienormen zijn gedefinieerd, dan maakt het SD-WAN routeringsbeslissingen op basis van de netwerkconnectiviteit. Dit houdt in dat de failover automatisch wordt geactiveerd zodra de verbinding niet langer als "actief" wordt beschouwd. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er na een aantal pogingen geen reactie terug wordt ontvangen van het andere apparaat.