SD-WAN

Optimaal gebruik van uw WAN infrastructuur

SD-WAN

Met een SD-WAN maakt u uw huidige WAN-netwerk zowel slimmer als flexibeler. Een SD-WAN is een op software gebaseerde netwerktechnologie waarin de beheerfunctionaliteiten zijn losgekoppeld van de netwerkapparatuur. Hierdoor creëert een SD-WAN in feite een virtueel WAN-netwerk. Dit vermindert niet alleen de complexiteit van uw WAN, maar verbetert ook de prestaties van (Cloud)applicaties. Hiermee zorgt een SD-WAN ervoor dat uw bedrijfsnetwerk klaar is voor de toekomst.

Een nieuwe tijd

WAN-netwerken bestonden lange tijd uit individuele verbindingen die tussen twee bedrijfsvestigingen werden gerealiseerd. Het doel hiervan was om gegevensuitwisseling tussen de vestigingen mogelijk te maken of om ervoor te zorgen dat een vestiging toegang had tot centrale bedrijfsapplicaties. Vandaag de dag moeten applicaties te allen tijde op iedere locatie, voor iedere gebruiker en het liefst op ieder apparaat beschikbaar zijn. Deze applicaties worden hierbij steeds vaker vanuit de Cloud aangeboden. Door deze cloudapplicaties moeten organisaties hun bedrijfsstrategieën veranderen, zodat zij niet achterop raken. Bovendien wordt het steeds belangrijker dat medewerkers altijd over applicaties kunnen beschikken die veilig en snel zijn, maar vooral een continue beschikbaarheid kennen. De bestaande WAN-technologieën zijn niet meer toereikend voor deze nieuwe eisen. Een SD-WAN biedt goede oplossingen voor deze nieuwe tijd door dataverkeer "intelligenter" over het WAN te transporteren.

Het gebruik van SD-WAN biedt een aantal voordelen:

  • optimaal gebruik van uw WAN infrastructuur
  • vermindering van de beheerkosten voor uw IT-afdeling
  • betere prestaties van (cloud)applicaties
  • netwerk en beveiligingsbeleid op maat voor iedere bedrijfsvestiging

Centraal en overzichtelijk beheer

Met de huidige WAN-technologieën vindt het beheer van het WAN nog altijd per netwerkapparaat plaats. Dit is niet alleen tijdrovend, maar verhoogt ook de kans op fouten. Een SD-WAN maakt het mogelijk om het gehele WAN centraal te beheren. Dit is mogelijk omdat de beheerfunctionaliteiten zijn losgekoppeld van de netwerkapparaten. Met behulp van een gecentraliseerde controller wordt het gehele netwerk beheerd. Via deze controller kan het netwerkbeleid voor alle of specifieke apparaten worden bepaald en kunnen voor iedere verbinding prestatieniveaus worden gedefinieerd. Het gewenste netwerkbeleid wordt vervolgens via een beveiligd besturingskanaal op de netwerkwerkapparaten geïmplementeerd. Vervolgens monitort de controller continu de operationele status van iedere verbinding en de prestaties van het gehele netwerk.

Netwerk dat gebruik maakt van SD-WAN

Een bedrijfsnetwerk waarin de beheerfunctionaliteiten met behulp van SD-WAN zijn losgekoppeld van de fysieke netwerkapparatuur

Altijd de juiste configuraties

Met een SD-WAN is het niet langer nodig om ieder netwerkapparaat handmatig te configureren. Met behulp van Zero Touch Provisioning wordt ieder netwerkapparaat binnen het SD-WAN automatisch van alle configuraties voorzien. Nieuwe apparaten hoeven alleen nog maar op locatie aangesloten en opgestart te worden. Iedere medewerker op iedere locatie kan een apparaat installeren, zonder daarvoor over specialistische kennis te moeten beschikken. Hiermee zorgt een SD-WAN ervoor dat u sneller uw bedrijfsnetwerk kunt laten groeien en heeft u de garantie dat ieder apparaat op de juiste manier is geconfigureerd.

SD-WAN waarin nieuwe apparaten automatisch worden geconfigureerd

In een SD-WAN worden netwerkapparaten automatisch voorzien van de juiste configuraties

Unieke oplossing

Een goede beveiliging van uw netwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een SD-WAN beschikt over goede basisbeveiligingsmaatregelen, maar voor geavanceerdere beveiligingen zijn bedrijven toch nog aangewezen op het gebruik van firewalls. Dit is niet alleen kostbaar, maar maakt uw netwerk ook minder flexibel. Door SD-WAN in onze Managed Firewalls te integreren bieden wij één oplossing waarin beveiliging en SD-WAN hand in hand gaan. Ieder apparaat kan met behulp van Zero Touch Provisioning eenvoudig en volledig automatisch worden geconfigureerd. In een geïntegreerd SD-WAN wordt verkeer over robuustere VPN-tunnels getransporteerd die zijn voorzien van een sterkere versleuteling. Daarnaast kan het SD-WAN ook direct van andere firewalldiensten gebruik maken. Dit zorgt ervoor dat u met slechts één apparaat op eenvoudige wijze een gemeenschappelijk netwerk en beveiligingsbeleid voor al uw bedrijfsvestigingen kunt inrichten en handhaven. In onze SD-WAN oplossing worden de netwerkprestaties continu gemonitord. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald over welke route verkeer het beste getransporteerd kan worden. Op deze manier kunt u de prestaties van uw (cloud)applicaties sterk verbeteren.

TD-WAN geïntegreerd in onze Managed Firewalls

Wij kunnen SD-WAN functionaliteiten via onze Managed Firewalls leveren

Wij zijn úw partner

Doordat wij niet alleen Internet Service Provider maar ook Managed Security Service Provider zijn hebben wij alle mogelijkheden tot onze beschikking om dé perfecte SD-WAN oplossing voor u te realiseren. Ons core netwerk is opgebouwd vanuit vier verschillende datacenters die zijn verspreid over verschillende locaties in Nederland. Bovendien staat ons core netwerk in verbinding met vrijwel alle grote (inter)nationale carriers. Hierdoor kunnen wij geografisch gescheiden routes aanleggen die over verschillende netwerken lopen. Combineer dat met eigen, directe routes naar alle Cloudplatformen en alle bouwstenen zijn aanwezig om de meest ideale oplossing te maken die aansluit bij de doelen en visie van uw organisatie.

SD-WAN met toegang tot de Cloud

Via ons core netwerk beschikken wij over alle middelen om voor ieder bedrijf dé perfecte SD-WAN oplossing te creëeren