+31 76 - 5331331

SD-WAN

sd-wan

Het huidige WAN (wide area network) zoals de meeste bedrijven dit kennen is bedoelt om bedrijfslocaties te verbinden om medewerkers te voorzien van centraal geïnstalleerde applicaties en data. Vandaag de dag worden niet alle applicaties door het bedrijf zelf gehost, maar wordt er gebruik gemaakt van cloud applicaties, gehost door ontwikkelaars in datacenters. Het gebruik van cloud applicaties blijft explosief toenemen en daarmee ook de vraag naar bandbreedte. Dit vraagt om nieuwe, passende oplossingen om het dataverkeer te kunnen managen.

SD-WAN als vervanging van het WAN

SD-WAN (software defined wide area network) wordt door steeds meer organisaties gebruikt en zal op termijn het WAN op basis van MPLS, zoals men dat nu kent, deels vervangen. Met SD-WAN is het mogelijk om realtime het netwerk te managen en waar nodig de capaciteit ad hoc te wijzigingen, als er meer of minder nodig is. vooralsnog wordt SD-WAN enkel gebruikt in datacenters en blijven de huidige verbindingen tussen uw locaties of naar een datacenter bestaan zoals u gewend bent.

Koppel uw netwerk aan een datacenter

U kunt het design van uw netwerk op verschillende manieren realiseren. U kunt uw locaties koppelen in een E-VPN of IP-VPN. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om elke locatie te voorzien van internet, of het verkeer naar één locatie te leiden en vanaf daar gebruik te maken van het internet. Voor cloud applicaties kunt u gebruik maken van het openbare internet of speciale routes met end-to-end garanties middels Cloud Connect. U kunt er voor kiezen om één of meerdere locaties direct te verbinden met één of meerdere datacenters.

SD-WAN is een techniek die voornamelijk gebruikt wordt voor communicatie tussen datacenters. Met SD-WAN kunt u gebruik maken van een oplossing die erg flexibel van aard is en in veel gevallen financieel aantrekkelijk geprijsd is ten opzichte van alternatieve oplossingen zoals verbindingen op basis van MPLS en bijhorende apparatuur. Dit maakt SD-WAN een uitstekende basis voor oplossingen in datacenters.


De consultants van IP Visie geven u graag advies. Heeft u interesse in deze dienst of wenst u enkel informatie? Neem contact met ons op.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

De consultants van IP Visie geven u graag advies over SD-WAN.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com