+31 76 - 5331331
Zakelijk Glasvezel back-up

Zakelijk Glasvezel back-up

Wat betekent het voor uw organisatie als de internetverbinding (tijdelijk) niet werkt? Tegenwoordig verwacht men dat internet altijd werkt. Dat vindt men net zo logisch als dat er water uit de kraan komt. Helaas kan een verstoring niet altijd worden voorkomen en is het verstandig uw connectiviteit redundant uit te voeren als uw organisatie afhankelijk is van een goed werkende internetverbinding.

Glasvezel biedt een oneindig groeipad

Zakelijk Glasvezel wordt altijd opgeleverd in de vorm van een glasvezel switch. Deze is voorzien van een meerdere ethernet en/of optische poorten waardoor diensten gestapeld kunnen worden. De switch beschikt standaard over een maximale capaciteit van 1 Gbit/s wat een vrijwel oneindig groeipad biedt naar de toekomst. U hoeft niet steeds te investeren in nieuwe infrastructuur, waardoor de verbinding meegroeit met uw organisatie.

Glasvezel is de perfecte back-up

In Nederland zijn enkele grote partijen met een zeer uitgebreid glasvezelnetwerk. IP Visie heeft met deze partijen afspraken gemaakt waardoor er voor vrijwel elke locatie in Nederland een redundante oplossing geboden kan worden. Glasvezel is de perfecte back-up, niet alleen vanwege hoge snelheden die makkelijk opgeschaald kunnen worden, maar ook omdat een back-up verbinding op meerdere manieren kan worden gerealiseerd.

Protected Access

U kunt kiezen voor een Protected Access oplossing. U beschikt dan over een één glasvezel access die op één netwerk via twee 100% geografisch gescheiden routes wordt aangesloten. Raakt de infrastructuur op de primaire route beschadigd? Dan wordt het verkeer direct gerouteerd via de secundaire route zonder dat u hier hinder van ondervindt. Onderhoud aan beide routes vind nooit plaats op hetzelfde tijdstip.

U heeft in deze situatie nog steeds te maken met Singe Points of Failures (SPOF's). De apparatuur zoals de glasvezel access en router/firewall zijn nog steeds enkelvoudig uitgevoerd. Raakt dit beschadigd of functioneert het niet meer naar behoren, zit u alsnog zonder verbinding.

Carrier Independent  

Bij een carrier independent oplossing wordt u twee verbindingen aangeboden, die gebruik maken van twee verschillende fysieke netwerken. U maakt bijvoorbeeld gebruik van een primaire verbinding op de infrastructuur van KPN en voor de secundaire verbinding wordt gebruik gemaakt van Eurofiber, Ziggo of een andere partij, die een glasvezelnetwerk in de grond heeft liggen. Door het gebruik van VRRP en BGP kan gezorgd worden voor een automatische failover bij een verstoring en het gebruik van dezelfde IP-reeks op beide verbindingen.

IP Visie zal altijd transparant zijn in haar aanbod. Hierbij wordt aangetoond dat beide verbindingen in een dergelijke contstructie via twee verschillende Point of Presence (PoP) verlopen. Op deze manier kunnen zeer hoge uptime garanties worden afgegeven.

Het realiseren van een redundante kan op vele manieren. Afhankelijk van noodzaak van een werkende internetverbinding of budget kan gekozen worden voor een specifieke oplossing die past bij uw situatie en organisatie. Uiteraard is het ook mogelijk, wanneer u reeds beschikt over een primaire verbinding op glasvezel, gebruik te maken van een secundaire verbinding op basis van een straalverbinding

Voorbereid op de toekomst!

In het verleden was het noodzakelijk om meerdere verbindingen aan te vragen, wanneer u van meerdere diensten gebruik wilde maken. Met glasvezel is dit niet langer nodig. Met één verbinding maakt u gebruik van diensten zoals Zakelijk InternetVoice over IP en kunt u uw vestigingen met elkaar verbinden middels Ethernet VPN of IP-VPN.

Vandaag de dag is het van essentieel belang om uw data veilig op te slaan. U kunt uw servers plaatsen in een datacenter of in de cloud zoals bij Amazon of Microsoft. Wanneer uw informatie in de cloud staat, dan kan gebruik gemaakt worden Secure Cloud Connect wat ervoor zorgt dat er een gesloten netwerk ontstaat en end-to-end garanties gegeven kunnen worden op beschikbaarheid (uptime) en latency (vertraging).

Is redundantie voor u interessant?

Graag nodigen wij u uit om de mogelijkheden voor een redundante verbinding te bekijken en samen met u uit te tekenen hoe we tot de perfecte oplossing kunnen komen voor uw organisatie. Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants.