Straalzender als back-up

Straalzender als back-up

Een straalzender is zeer geschikt als back-up verbinding. Niet alleen vanwege de hoge capaciteit qua bandbreedte, maar ook omdat gebruik gemaakt wordt van een verbinding door de lucht. Graven ze in de buurt van uw pand de kabels kapot? Dan treedt de straalverbinding automatisch in werking.

 

Redundantie met straalzender

Combinatie van glasvezel en straalverbinding

De combinatie van een glasvezel verbinding en een straalverbinding is om meerdere redenen uniek. De belangrijkste reden is dat u gebruik maakt van 2 compleet verschillende technieken om de verbinding met internet of de cloud tot stand te brengen. Wanneer er in de directe omgeving van uw pand werkzaamheden plaatsvinden, waarbij kabels fysiek beschadigd raken, wordt met behulp van BGP automatisch overgeschakeld van de primaire verbinding (glasvezel) naar de secundaire verbinding (Ethernet over Radio).

Geografisch gescheiden

Ons core netwerk is zodanig opgebouwd dat we glasvezel en straal routes kunnen verdelen over onze PoP's in Amsterdam en Rotterdam. Dit zorgt voor een nog hogere mate van beschikbaarheid voor uw internetverbinding.

Alticom torens

Ons netwerk is gekoppeld met het netwerk, waarin alle Alticom TV torens zijn aangesloten. De 24 torens staan strategisch verspreid over heel Nederland. In vrijwel elke regio is wel een verbinding met één van deze torens te maken. Met een goede zichtverbinding kan een afstand tot wel 40 kilometer overbrugd worden.