+31 76 - 5331331
Straalzender back-up

Straalzender back-up

Beschikt u reeds over glasvezel als primaire verbinding voor internet en is de beschikbaarheid van  internet cruciaal voor uw bedrijf? Dan is een straalzender zeer geschikt als back-up verbinding. Niet alleen vanwege de hoge capaciteit qua bandbreedte, maar ook omdat gebruik gemaakt wordt van een verbinding door de lucht. Graven ze in de buurt van uw pand de kabels kapot? Dan treedt de straalverbinding automatisch in werking.

Line of Sight is van essentieel belang

In de basis kan een straalverbinding door heel Nederland geleverd worden. Voorwaarde is wel dat een zichtverbinding gemaakt kan worden naar een antenne opstelpunt in de directe omgeving. De Line of Sight ook wel zichtlijn genoemd is van essentieel belang. Er moet namelijk vrij zicht zijn voor de straalzender, die op uw dak geplaatst wordt, tot de dichtsbijzijnde mast waarnaar gestraald wordt. Wanneer deze zichtlijn niet belemmerd wordt door bijvoorbeeld bomen of hoge gebouwen, kan de verbinding in veel gevallen eenvoudig worden gerealiseerd.

Straalzender als back-up verbinding

U kunt de straalzender als primaire verbinding gebruiken, maar ook als back-up verbinding. In geval u de straalzender als back-up verbinding wilt gebruiken zullen wij de complete oplossing leveren inclusief door ons beheerde routers met BGP en VRRP configuratie. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat de hardware steeds met elkaar communieert om te bepalen of de primaire verbinding nog actief is. Is dit niet het geval? Dan wordt er direct omgeschakeld naar de back-up verbinding door gebruik te maken van het BGP protocol, waarbij dezelfde IP-adressen worden geadverteerd op beide verbindingen. Wij zorgen er voor dat u uw firewall of firewall cluster kunt aansluiten direct achter onze oplossing.