+31 76 - 5331331
Straalzender back-up

Straalzender back-up

Beschikt u reeds over vaste connectiviteit als primaire verbinding en is internet een cruciaal onderdeel van uw bedrijfsvoering? Dan is een straalzender een ideale vorm als back-up. Niet alleen vanwege de hoge haalbare bandbreedtes, maar ook omdat het laatste stuk van de verbinding door de lucht gaat. Graven ze in de buurt van uw pand de kabels kapot? Dan treedt de straalverbinding in werking.

Line of Sight is van essentieel belang

In de basis kan een straalverbinding door heel Nederland geleverd worden, daar er één belangrijk aspect mee speelt en voor het grootste gedeelte bepaald of een straalzender wel of niet geleverd kan worden: Line of Sight. De Line of Sight ook wel zichtlijn genoemd is van essentieel belang. Er moet namelijk vrij zicht zijn voor de straalzender die op uw dak geplaatst wordt, tot de dichtsbijzijnde mast waarnaar gestraald wordt. Wanneer deze zichtlijn niet belemmerd wordt door bijvoorbeeld bomen of hoge gebouwen, kan de verbinding in veel gevallen gemakkelijk worden geleverd. In alle andere gevallen kan er meer apparatuur nodig zijn of is het leveren van een straalverbinding zelfs helemaal niet mogelijk.

Straalzender gebruiken als back-up

U kunt de straalzender als primaire verbinding gebruiken maar ook als back-up verbinding. In geval u deze als back-up verbinding gebruikt, zal IP Visie dit in combinatie met Managed Routers of Managed Firewalls leveren. Op deze manier kan met het VRRP protocol ervoor gezorgd worden dat de hardware steeds met elkaar communieert om te bepalen of de primaire verbinding nog actief is. Is dit niet het geval? Wordt er direct omgeschakeld naar de beack-up verbinding. Dankzij het gebruik van BGP zullen beide verbindingen gebruik maken van dezelfde IP-adressen.

Altijd hoge gegarandeerde bandbreedtes

In tegenstelling tot de meesteandere verbindingen wordt een straalverbinding altijd geleverd met premium internetdiensten. Dit betekent dat de bandbreedte die u afneemt niet wordt overboekt (gedeeld met anderen) waardoor u de bandbreedte ontvangt die u afneemt. De bandbreedte is bij Corporate Internet altijd symmetrisch, ofwel de download- en uploadsnelheid zijn aan elkaar gelijk.