+31 76 - 5331331
Welke varianten van redundantie bestaan er?
Glasvezel postcodecheck

Welke varianten van redundantie bestaan er?

Op het moment dat uw organisatie afhankelijk van een internetverbinding, is het noodzakelijk om deze redundant uit te voeren. Wanneer u uw internetvebrinding redundant uitvoerd, zal bij een verstoring worden overgeschakeld naar de secundaire verbinding. Voor redundantie bestaan vele varianten, en elke variant heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen.

Varianten van redundantie

Redundantie komt in vele vormen voorbij en kan gecombineerd worden met allerij andere verbindingen zoals een tweede glasvezelverbinding, straal, koper en zelfs 4G.


Dual Carrier c.q. Carrier Independent

U kunt ervoor kiezen om twee internetverbindingen bij één provider af te nemen. Bij IP maakt in geval van een Dual Carrier altijd gebruik van twee verschillende netwerken. Bijvoorbeeld de primaire lijn via KPN en de secundaire lijn via Eurofiber of Tele2. Doordat u deze lijnen allebei bij IP Visie afneemt is het mogelijk om te zorgen met een automatische failover waarbij op beide verbindingen gebruik gemaakt wordt van de zelfde reeks IP-adressen.


Protected Access

Een protected access betekent dat u één glasvezel access inpandig heeft en dat deze op het netwerk van de betreffende carrier wordt aangesloten op twee paar vezels, welke geografisch gescheiden zijn. Dit geeft als voordeel dat wanneer de vezels aan één kant van uw pand de vezels kapot gegraven worden, dat er een tweede route bestaat. Echter heeft u hierbij te maken met een groot aantal Singe Point of Failures. Is er een verstoring in het netwerk van de carrier, dan ligt de verbinding eruit. Dit geldt ook voor wanneer de glasvezel switch of router/firewall defect raakt.

Dual Route c.q. Dual Access

Wanneer u kiest voor een Dual Route oplossing, krijgt u de beschikking over twee geografisch gescheiden glasvezelverbindingen over het netwerk van één carrier. Beide verbindingen worden aangelegd over twee verschillende routes door het netwerk van de carrier. Onderhoud zal nooit voor beide verbindingen tegelijk plaatsvinden. Heeft u te maken met een verstoring in het netwerk van de carrier, is de kans aanzienlijk dat beide verbindingen niet werken.


Moet het altijd twee keer glasvezel zijn?

Redundantie kan op vele manieren worden verzorgd. Het is niet noodzakelijk dat in alle gevallen gebruik gemaakt wordt van twee keer glasvezel. Voor lage bandbreedtes (tot 50 Mbit/s) kan 4G een prima oplossing zijn en een koperverbinding, bijvoorbeeld ADSL of VDSL, als dit beschikbaar is.

Voor hoge bandbreedtes, meer zekerheid over de te behalen snelheid en/of garanties is het aan te raden gebruik te maken van indien mogelijk een straalzender of glasvezel. deze oplossingen kunnen daar waar mogelijk altijd worden gecombineerd.

We denken graag met u mee!

Naast de bovenstaande opties zijn er tal van opties en combinaties mogelijk om redundantie te verzorgen voor uw organisatie. Graag denken wij met u mee en tekenen we de opties samen met u uit die passen bij uw wensen. Bent u geïnteresseerd in een redundante verbinding, neem dan contact op met één van onze consultants.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug