+31 76 - 5331331
Wat is een redundante glasvezel route?
Glasvezel postcodecheck

Wat is een redundante glasvezel route?

Niet elke redundantie oplossing is 100% redundant, waardoor je in veel gevallen nog te maken hebt met één of meerdere Single Point of Failures. Dit kan te maken hebben met de route die de verbinding aflegt vanaf uw locatie tot in hart van het netwerk van een carrier of provider.

Wanneer spreekt men over een gescheiden glasvezel route?

Wanneer u een redundante oplossing afneemt, kan het zijn dat er voor een deel gebruik maakt wordt van dezelfde route. Op de route kan een mantelbuis beschadigd raken bij graafwerkzaamheden, waardoor beide verbindingen op dat moment niet meer zullen werken.

Er wordt gesproken over een volledig gescheiden glasvezel route, wanneer deze bij voorkeur aan twee verschillende zijdes het pand binnenkomen en vervolgens via twee volledig gescheiden routes van het pand vandaan lopen naar het netwerk van de betreffende carrier. In de meest ideale situaties komen de twee routes niet meer bij elkaar en gaan ze elk naar een eigen PoP of datacenter, waar het netwerk bij elkaar komt. Op deze manier kan een beschikbaarheid worden gegeven van net geen 100%.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug