+31 76 - 5331331
Wanneer bereikbaar zijn écht telt

Redundante verbinding

Een goed functionerende internetverbinding is vandaag de dag een harde eis voor vrijwel alle bedrijven. Zonder internet en telefonie ontstaat een situatie, die we ons nog maar moeilijk kunnen voorstellen. Dit leidt vrijwel altijd tot ongemakkelijke situaties en staat bijna synoniem voor omzetderving of productieverlies. Toch staan we er niet altijd bij stil dat onze internet verbinding wel eens zou kunnen uitvallen om wat voor reden dan ook. Gek genoeg vinden we de beschikbaarheid van internet net zo vanzelfsprekend als water dat uit de kraan komt.

Waarom een redundante verbinding?

  • tot 99.999% beschikbaarheid
  • automatische failover met behulp van BGP en VRRP
  • wanneer bereikbaar zijn écht telt
  • IP-adressen op primaire- en secundaire verbinding identiek

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Single Point of Failure

Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar 100% bereikbaar zijn is dat niet. Gevaren zoals stroomstoringen, kabelbreuken of onderhoudswerkzaamheden kunnen verbindingen plat leggen en het kan zomaar een tijd duren alvorens de verbinding weer hersteld is. Er zijn namelijk nogal wat schakels in het geheel die er voor moeten zorgen dat u gebruik kunt maken van Internet.

Gelukkig hebben de Internet Service Providers veel zaken in hun eigen netwerk redundant uitgevoerd, maar als we heel kritisch gaan kijken naar het hele traject dan kunnen daar toch nog een aantal “single points of failure” in te zitten. Zo is met name het laatste stuk naar uw pand meestal enkelvoudig aangesloten op het netwerk van uw provider.

Wanneer deze fysieke verbinding defect raakt (door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden) valt uw internetverbinding echt weg. En alleen als u een tweede verbinding heeft, in de vorm van een 4G backup of straalverbinding kan alles bij u op de zaak doordraaien.

Dual carrier oplossing

IP Visie levert meerdere redundante oplossingen. De meest gebruikte methode is door het afnemen van twee separate glasvezelverbindingen van twee verschillende carriers, die ieder afzonderlijk hun infrastructuur koppelen aan uw locatie en onze datacenters.

Doordat IP Visie haar infrastructuur redundant heeft uitgevoerd in verschillende datacenters kan een geografisch gescheiden situatie gecreeerd worden waarbij elk Single Point Of Failure geëlimineerd kan worden. Door de ene verbinding te koppelen met ons datacenter in Rotterdam en de andere te koppelen aan onze infrastructuur in het datacenter in Amsterdam ontstaat een situatie waarbij nagenoeg 100% uptime gegarandeerd kan worden.

redundante internet verbinding

Extra zekerheid

Naast de dual carrier oplossing met geografisch gescheiden routes over twee fysieke glasvezel verbindingen kunt ook gebruik maken van een straalzender of 4G back-up oplossing. Hierdoor bent u niet volledig afhankelijk van fysieke kabels in de grond, maar wordt gebruik gemaakt van het zenden van informatie door de lucht.

redundant internet met straalverbinding

Advies over redundante internet verbindingen

Redundante verbindingen zijn maatwerk en vereisen specialistische kennis om dit goed te kunnen implementeren. Onze technici hebben jarenlange ervaring in het realiseren van complexe oplossingen op het gebied van redundantie. Wij geloven hierbij in de kracht van BGP en VRRP om tot de meest ideale situatie te komen voor u.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een redundante internetverbinding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies of maak een afspraak voor een gesprek met één van onze specialisten bij u op locatie.


Neem contact op

De consultants van IP Visie geven u graag advies over Redundante verbinding.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com