Redundante verbinding

Unieke oplossing met geografisch gescheiden routes

Redundante verbinding

Ons core netwerk is opgebouwd vanuit vier datacenters, waarbij de belangrijkste glasvezel netwerken aan zowel onze PoP in Rotterdam als in Amsterdam zijn gekoppeld. Op deze manier zijn wij in staat om vrijwel overal in Nederland een redundante internetverbinding via geografisch gescheiden routes aan te bieden.

Redundant dual carrier oplossing

Overzicht van het IP Visie core netwerk met gekoppelde carriers

Dual homed oplossing

De meest gekozen oplossing voor een redundante internetverbinding is een dual homed oplossing, waarbij twee geografisch gescheiden glasvezelverbindingen van twee verschillende carriers, aan twee verschillende PoP's in ons core netwerk worden gekoppeld.

Op deze manier ontstaat een situatie waarbij nagenoeg 100% uptime gegarandeerd kan worden.

Redundantie dual homed

Dual homed oplossing

Wat maakt deze oplossing uniek ?

Onze oplossing is uniek, omdat wij de netwerken van KPN en Eurofiber (in het voorbeeld) hebben gekoppeld aan ons netwerk. Door deze netwerken worden routes gemaakt naar twee verschillende PoP's in ons core netwerk. Op beide verbindingen adverteren wij dezelfde reeksen IP adressen en configureren we met behulp van BGP een primaire route en een secundaire route, die in werking treedt bij uitval van elke willekeurige component van de primaire verbinding.

BGP

Naast het dubbel uitvoeren van de glasvezelroutes wordt gebruik gemaakt van BGP om zo dezelfde IP adressen te adverteren op beide routes. Dit zorgt er voor dat bij uitval van de primaire route, automatisch wordt omgeschakeld naar de secundaire route met behoud van IP adressen.

VRRP

Naast twee glasvezelroutes en BGP wordt VRRP gebruikt om het signaal te geven voor een automatische failover. Het zorgt er voor dat bij uitval van de primaire router, de secundaire router hiervan op de hoogte wordt gesteld en deze het verkeer automatisch overneemt.

KPN, Eurofiber, Ziggo, Tele2, NDIX en nog veel meer

Doordat wij meerdere koppelingen hebben met de netwerken van KPN, Eurofiber, Ziggo en Tele2 en vele lokale glasvezelinitiatieven kunnen wij maatwerk leveren op het gebied van redundantie. In plaats van zelf twee contracten aan te gaan met verschillende providers, neemt u bij ons een op maat gemaakte oplossing af, die fungeert als een totaaloplossing. Die oplossing kan bestaan uit twee glasvezelverbindingen of glasvezel in combinatie met een straalverbinding of DSL.

Meervoudig redundant

Klanten die behoefte hebben aan extreem hoge uptime garanties kunnen wij helpen door een verbinding meervoudig redundant te maken. We kunnen de verbinding drie of vier keer maken, al dan niet over verschillende infrastructuren. Doordat wij 'presence' hebben in meerdere datacenters in Nederland en gekoppeld zijn met vrijwel alle fysieke netwerken, kunnen wij elke gewenste oplossing voor u realiseren.

Meest gestelde vragen over Redundante verbinding