+31 76 - 5331331
Testimonial - WDC Verhoeven

Testimonial - WDC Verhoeven

Overgang naar KPN ÉÉN is meegevallen

Ons doel was een besparing op internet- en telefoonkosten te realiseren in relatief weinig tijd met behoud van de betrouwbaarheid van de verbindingen

Wijn Distributie Centrum Verhoeven uit Tilburg is groot geworden met de opslag en distributie van Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen. Op dezelfde locatie als WDC Verhoeven, zit ook ons andere bedrijf TST (Transport Centrum Tilburg). Twee bedrijven op één locatie, dat betekende van oudsher twee telefoonaansluitingen, meerdere internetverbindingen en twee – tamelijk ondoorzichtige - facturen. Om op de kosten van internet en telefonie te besparen, voelden we de noodzaak van een andere oplossing. Met één aansluiting, één factuur én dezelfde goede bereikbaarheid, zowel telefonisch als via internet. Uiteindelijk is het KPN ÉÉN geworden.

Goede bereikbaarheid

Bereikbaarheid is essentieel voor ons, zeker in de laatste maanden van het kalenderjaar. Dat is ons ‘hoogseizoen’, met extra veel transporten van speciale wijnen uit het buitenland, het samenstellen van wijnkisten en meer wijndistributie dan de rest van het jaar naar restaurants, wijnwinkels, particulieren, proeverijen en wijnbeurzen."

Het belang van een goede bereikbaarheid is zo groot, dat het mij jarenlang tegenhield om daadwerkelijk actie te ondernemen en bestaande contracten over te zetten naar één nieuw contract voor internet en telefonie. Daarnaast was tijdgebrek een issue om alles nauwkeurig uit te zoeken en voor te bereiden. Ook de ondoorzichtigheid van de telecommarkt maakte het lastig om over te stappen. Een bevriende zakenrelatie was mij ter wille en zette alle bespaaropties op een rij. KPN ÉÉN via IP Visie was een van de vijf opties. Doorslag om voor KPN ÉÉN via IP Visie te kiezen, was dat we het vertrouwen hadden dat het op die manier mogelijk zou zijn om een besparing op internet- en telefoonkosten te realiseren in relatief weinig tijd met behoud van de betrouwbaarheid van de verbindingen.

Eén contract en één factuur

Door een gezamenlijke goede voorbereiding en de keuze voor een professionele partner als IP Visie hebben we nu inderdaad één contract en krijgen straks nog maar één factuur. Als eerste regelde IP Visie de aansluiting van ons netwerk op glasvezel, ofwel het naar binnen halen van de glasvezel. Zodoende konden andere verbindingen worden opgezegd.

Daarnaast hebben we geen telefooncentrale meer, maar wat ze noemen een Hosted Telefonie oplossing. Onze mensen in het magazijn hebben nu een mobiel toestel in plaats van dect toestel. Op dat mobiele toestel zijn ze via ons vaste nummer bereikbaar, ook als ze naar een ander deel van ons magazijn moeten. Voor de binnenlandse telefoontjes geldt één tarief via KPN ÉÉN. Het is even afwachten hoe het uitpakt voor de kosten van ons buitenlandse telefoonverkeer. Veel communicatie met contacten in het buitenland gaat namelijk nog altijd via de telefoon in plaats van via e-mail.

Begeleiding bij de implementatie

Bij de installatie van de nieuwe telefoonaansluiting waren we twee uur niet bereikbaar; een hick-up waar we niet blij mee waren maar die door tussenkomst van IP Visie wel goed en snel door KPN werd opgelost. De begeleiding van IP Visie bij de implementatie van onze nieuwe aansluitingen was sowieso prettig. Een medewerker van IP Visie was namelijk aanwezig toen de KPN-monteurs de lijnen kwamen aanleggen en de nummers kwamen omzetten van de oude naar de nieuwe aansluiting.

De overgang naar KPN ÉÉN is me meegevallen, mede door de begeleiding van IP Visie bij de implementatie. Aan de nieuwe toestellen zijn we inmiddels gewend, de instellingen van de internetverbindingen zijn nog niet perfect maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat in orde komt. Zo kunnen we ons hoogseizoen goed aan en zijn meteen voor jaren klaar voor de toekomst.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug