+31 76 - 5331331
Testimonial - Logistic Center Hazeldonk-Meer

Testimonial - Logistic Center Hazeldonk-Meer

IP Visie als adviseur

Voor onze leden die willen overstappen op glasvezel, verloopt het eerste contact via IP Visie.

Logistic Center Hazeldonk-Meer is een ondernemende bedrijvenvereniging, die met een collectieve aanpak méér wil bereiken voor haar leden. De kracht van het collectief zet Hazeldonk-Meer op de kaart. Hoe meer vragen van individuele ondernemingen we bundelen, hoe interessanter het voor marktpartijen is om met ons zaken te doen. Ook op het gebied van glasvezel hebben we de krachten gebundeld.

Collectieve aanpak

Steeds meer zaken pakken we collectief aan, zoals de uitstraling van het bedrijventerrein, de inkoop van energie, de inzet van windmolens, schoonmaak, onderhoud en veiligheid. De aansturing gebeurt vanuit het secretariaat van Logistic Center Hazeldonk-Meer, tevens aanspreekpunt voor de leden van deze bedrijvenvereniging. Ook de aanleg van glasvezel is collectief verlopen. Er waren voldoende intentieverklaringen van ondernemers met interesse in een aansluiting op glasvezel. Dat gaf in 2008 bij KPN de doorslag om het bedrijventerrein te verglazen. Deelnemers gingen een vijfjarig contract aan met de toezegging dat ze vijf jaar dezelfde vaste prijs voor hun aansluiting op glasvezel zouden houden. Helaas floot de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, red.) KPN in 2010 terug. De prijsafspraken hadden niet op deze manier mogen worden gemaakt. Op zo´n moment is het goed dat je als collectief kunt reageren in plaats van als individuele zakelijke afnemer; je staat sterker.

Eén aanspreekpunt

Vervolgens hebben wij vanuit het secretariaat de vragen van alle leden op het gebied van hun glasvezelaansluiting geïnventariseerd. Deze inventarisatie hebben wij aan KPN voorgelegd, waar intensieve gesprekken op volgden. Het resultaat was dat KPN na diverse gesprekken de volledige verantwoordelijkheid nam en géén contractbreuk pleegde. Bovendien hebben we als bedrijvenvereniging één vaste contactpersoon bij KPN; iets wat je als bedrijf niet snel voor elkaar krijgt. Voor leden op ons bedrijventerrein die ook willen overstappen op glasvezel, verloopt het eerste contact via IP Visie. Ook daar hebben we één aanspreekpunt. Juist door met elkaar rond de tafel te zitten en met elkaar mee te denken, ontstaat de toegevoegde waarde van samenwerking. Samenwerking biedt zoveel meer als het van twee kanten komt.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug