Strabag / Züblin

Referentie Strabag / Züblin

IP Visie regelt het

Onze contactpersoon van IP Visie zit overal achteraan en bovenop. Door zijn ingangen en contacten bij KPN krijgt hij meer voor elkaar.

Bewuste keuze voor lokale partners

Als grote internationale bouwonderneming bouwt STRABAG op verschillende locaties tegelijk binnen en buiten Europa. In Nederland werkt STRABAG met twee entiteiten: STRABAG B.V. voor de wegenwerken en Züblin Nederland B.V. voor o.a. utiliteitsbouw, industriebouw, semi-industriële en residentiële werken. Zij realiseert zowel nieuwbouw als renovatie- en restauratieprojecten van bestaande gebouwen. Op iedere bouwlocatie is een stevige en betrouwbare breedband internetverbinding essentieel voor een vlotte informatiedoorstroming. Sinds drie jaar werkt STRABAG op dit vlak samen met IP Visie.

Persoonlijke benadering

In de Benelux werken we bewust samen met lokale partners, vanwege hun snelle reactietijd en de service die zij kunnen leveren. Zodoende zijn we in 2008, via KPN, uitgekomen bij IP Visie. Als er iets is dat de samenwerking met IP Visie typeert, dan is het hun servicegerichte persoonlijke benadering. Onze contactpersoon van IP Visie zit overal achteraan en bovenop; door zijn ingangen bij KPN krijgt hij meer voor elkaar dan onszelf zou lukken. Door de tussenkomst van IP Visie hebben we minder last van de bureaucratie van een grote organisatie als KPN. Bij IP Visie weet je met wie je te maken hebt en hoe je die persoon kunt bereiken. Dat werkt heel prettig. Te meer daar wij door de aard van onze onderneming, altijd snel moeten inspelen op wijzigingen; de ene bouwplaats start op, terwijl op een andere locatie een project ten einde is gekomen. Hierdoor is het nodig om nieuwe diensten aan te vragen of bestaande diensten op te zeggen of te verhuizen. De behoefte aan communicatievoorzieningen wijzigt voortdurend. Daarom is het plezierig dat via IP Visie steeds meer flexibele contractvormen bij KPN mogelijk zijn. De duur van een bouwwerk kan namelijk variëren van een tot soms vier a vijf jaar.

Meedenken

Aan de hand van de hoeveelheid (bedrijfskritische) applicaties die geserveerd moeten worden op de bouwlocatie en daarin meegenomen, het aantal mensen dat er komt te werken en de beschikbare resources, bepalen we welk type verbinding uitgerold gaat worden. Meestal kiezen we voor een breedband internetverbinding SDSL verbinding. Deze volstaat namelijk voor een bouwlocatie waar gemiddeld vijftien a twintig medewerkers ter plaatse zijn. Voor een groot nieuw project in Rotterdam – De Rotterdam – hebben we gekozen voor aansluiting op het glasvezelnetwerk. Een gewone breedbandverbinding is namelijk niet toereikend voor de veertig a vijftig mensen die zich daar inmiddels bevinden. Momenteel onderzoeken we samen met IP Visie de mogelijkheden om over te stappen op een internationale verbinding MPLS of ethernet . IP Visie denkt met ons mee en ondersteunt ons in het optimaliseren van onze communicatievoorzieningen. Enkele keren per week spreken we elkaar; we komen er altijd uit.