Pallas Athena

Referentie Pallas Athena

Simpele overstap

De overstap naar glasvezel was simpel. Een kwestie van een afspraak maken met IP Visie, bestellen, installeren, testen en overstappen.

Overstap naar glasvezel is simpel

Pallas Athena is in Nederland marktleider met softwareoplossingen voor de overheid. We zijn specialist op het gebied van Business Proces Management, van analyse tot automatisering. Naast onze locatie in Nederland (Apeldoorn), hebben we vestigingen in België, Curaçao, Engeland, Duitsland en in de Verenigde Staten. Juist voor een softwareleverancier zoals wij, is het belangrijk dat je beschikt over een zware, goede, betrouwbare IT-infrastructuur. Met de overstap naar glasvezel hebben we zulke goede, betrouwbare verbindingen.

Outsourcen

Vorig jaar hebben we onze IT geoutsourced. Een goede keuze! We kunnen ons door deze stap volledig concentreren op de ontwikkeling van software. Kenmerkend voor onze softwareoplossingen is dat ze processen verbeteren. Bovendien worden ze altijd gebruikt door mensen op de werkvloer. Het ontwikkelen van onze oplossingen doen we – in tegenstelling tot veel andere aanbieders- in Nederland. We kunnen zo controle houden op het proces en daardoor de kwaliteit bieden die we willen. Juist omdat we gaan voor kwaliteit, was het outsourcen van onze IT noodzakelijk. Schutte Informatisering is daarin onze partner en adviseerde om over te stappen op glasvezel van KPN en daarvoor IP Visie in te schakelen. Als je partners inschakelt, is het ook slim om hun advies op te volgen. Simpel. Dat hebben we gedaan. De overstap naar glasvezel was net zo simpel: kwestie van een afspraak maken met IP Visie, bestellen, installeren, testen en overstappen.

Extern datacenter met lokale beleving

We maken nu zo´n half jaar gebruik van glasvezel. Over de performance ben ik zeer tevreden. Natuurlijk komt het nog wel eens voor dat dingen trager gaan dan je wilt, maar ik vind het te makkelijk om dan met een beschuldigende vinger naar de verbinding te wijzen. Het kan aan zoveel dingen meer liggen. Over het algemeen doet de verbinding wat hij moet doen en kunnen wij erop vertrouwen. De beleving van ´lokaal werken´ is door de snelheid en kwaliteit van de glasvezelverbinding blijven bestaan, terwijl de meeste van onze systemen inmiddels op een externe locatie (datacenter) draaien. Zo kunnen we – op onze eigenwijze manier – het werk doen waar we al twintig jaar goed in zijn: softwareoplossingen ontwikkelen voor onze klanten.