Meeus Group

Referentie Meeus Group

Absolute meerwaarde

De meerwaarde van IP Visie is hun dienstverlening. Ze begrijpen wat je wilt en hebben de juiste ingangen. Voor elke nieuwe internet verbinding neem ik contact met ze op en vervolgens wordt alles vlot geregeld. Dat scheelt mij veel tijd en frustratie.

IP Visie is de spil in het contact met providers volgens Meeus Group

Meeus Group is een uniek en logistiek transportcollectief, met onder andere bedrijven in Bergen op Zoom, Breda, Vuren en Oss. Alle bedrijven binnen de Meeus Group opereren onder hun eigen naam en stralen daarmee hun eigen identiteit uit. Achter de schermen wordt nauw samengewerkt, onder andere op het gebied van inkoop. Meeus Group koos in 2011 IP Visie uit als partner voor het regelen van alle internetverbindingen binnen het collectief. Toon Meeus, directeur Meeus Group, en Hans, IT-manager Meeus Group vertellen waarom. 

IP Visie als schakel

Toon Meeus, directeur-eigenaar: Voor 2011 regelden we onze internetverbindingen rechtstreeks met KPN, maar dat contact verliep altijd moeizaam. Sinds IP Visie er als schakel tussen zit, verloopt het perfect. Zij zijn groot genoeg om te weten waar ze moeten zijn bij de verschillende providers. Ondanks dat IP Visie afhankelijk is van derden, zijn ze razendsnel, ook met het uitbrengen van een offerte. De kracht van IP Visie is dat de medewerkers zowel dicht naast ons staan als dicht naast de providers. Bij de verschillende providers hebben ze de juiste ingangen. Daardoor zijn ze in staat om je vragen te beantwoorden. IP Visie vormt de spil in het contact. Je doet bij hen één keer je verhaal en de volgende keer hoef je dat niet te herhalen. Als ik bel, is het 'hé Toon'; en weten ze direct hoe het zit. Ze doen wat ze beloven en als iets niet mogelijk is, dan zeggen ze het ook. De communicatie is helder en hun werkwijze transparant. Daar houd ik van. Het moet gewoon geregeld worden en verder geen gedoe. Onze IT-manager Hans zal dat beamen. Hij is binnen de Meeus Group verantwoordelijk voor alles rondom IT en heeft vanuit die rol het meest contact met IP Visie.

IP Visie heeft de juiste ingangen

Hans, IT-manager: “De meerwaarde van IP Visie is hun dienstverlening. Zoals Toon zegt, ze begrijpen wat je wilt en dan wordt het gewoon gedaan. Dat is best bijzonder omdat zij zelf niet over verbindingen beschikken maar wél de juiste ingangen hebben bij de diverse providers. Voor elke nieuwe internetverbinding en in het geval van eventuele storingen neem ik met IP Visie contact op. Vervolgens wordt alles vlot geregeld. Dat scheelt mij zoveel tijd en frustratie.

Onze communicatie, met zowel medewerkers, klanten als leveranciers, verloopt via deze internetverbindingen. Stabiele directe verbindingen zijn essentieel voor onze gehele bedrijfsvoering. Onze vestigingen zijn aangesloten op een centraal serverpark, daarnaast heeft elk bedrijf zijn eigen ‘thuisbasis’ voor zijn data. Er is veel onderlinge uitwisseling van data, met rechtstreekse toegang tot de diverse systemen. Zo kan bijvoorbeeld een klant automatisch boekingen sturen voor transport of opslag. Vervolgens kan hij het verloop van het transport of de opslag volgen door rechtstreeks informatie uit ons systeem te halen.

Waar de medewerkers ook inloggen, er mag geen latency zijn. Als deze tijd, die data nodig hebben om de weg van a naar b af te leggen, namelijk meer bedraagt dan 30 milliseconde, dan merk je dat al. Dan blijven zogezegd ‘de letters plakken’, wat uitermate vervelend is in de communicatie. Met de stabiele verbindingen via de leveranciers van IP Visie hebben we daar geen last meer van.”