Keemink Design

Referentie Keemink Design

Rapportcijfer 8

Op een schaal van één tot tien van dienstverlening scoort IP Visie een dikke acht. De oplevering van de aansluiting verliep snel. Meestal staat daar zestien tot twintig weken voor, bij ons was het binnen tien weken geregeld.

Meer bandbreedte

Door gebruik te maken van glasvezel, is onze bandbreedte op internet sterk toegenomen. Belangrijk, want wij hebben snelle stabiele verbindingen nodig voor het op afstand realtime programmeren en onderhouden van hard- en software voor klanten in binnen- en buitenland. Zeker nu het aantal sites waarop wij inloggen, toeneemt door de belangstelling voor ons ERP-systeem Tradium.

Vanuit de behoefte aan meer bandbreedte, wilden we de gewone ADSL- en SDSL- aansluitingen vervangen. Glasvezel was een optie. Ons bedrijvenpark Nieuw-Vennep Zuid is namelijk een van de tweehonderd bedrijventerreinen in Nederland waar de infrastructuur voor glasvezel al is aangelegd. Het beheermanagement van ons bedrijvenpark deed al zaken met IP Visie. Toch vergeleken we het aanbod van IP Visie eerst met andere aanbieders. Qua prijs maakte dat weinig verschil. Het is vooral de snelheid waarmee IP Visie deskundig reageerde op onze vragen, die ons over de streep trok om ook voor hen kiezen. Op een schaal van één tot tien van dienstverlening scoort IP Visie zeker een acht. De oplevering van de aansluiting verliep snel. Meestal staat daar zestien tot twintig weken voor, bij ons was het binnen tien weken geregeld.

Snel en stabiel

Door de aansluiting op glasvezel is onze bandbreedte op internet toegenomen. Upstream hadden we 2Mb. Nu kunnen we verder groeien naar 10Mb; we zitten nog lang niet aan de maximale capaciteit. Ook de VOIP-verbindingen die we gebruiken om te bellen, zijn door het gebruik van glasvezel snel en stabiel. Voorheen haperden ze nog wel eens. Bovendien betalen we nu ongeveer hetzelfde als voorheen voor de verschillende ADSL- en SDSL-aansluitingen. We hebben meer bandbreedte voor hetzelfde geld.