HC Groep

Referentie HC Groep

Communicatie uitdaging

IP Visie liet de HC Groep het gemak ervaren van een Vast Mobiele oplossing. Door deze oplossing kunnen we uitstralen dat we één bedrijf zijn. De oplossing is daarnaast ook nog eens extreem schaalbaar.

De HC Groep verzorgt wereldwijd met 10.000 medewerkers over 660 vestigingen de klimaatbeheersing voor bedrijven. Recent breidde de HC Groep haar Nederlandse tak uit. De uitbreiding in Nederland stelde de installatiespecialist voor een communicatie-uitdaging. Drie locaties moesten namelijk op éé locatie worden samengevoegd.

Vast mobiel ervaren

We moesten vanuit de bestaande traditionele telefonie op zoek naar een moderne IP oplossing. Ik was nogal sceptisch over moderne IP oplossingen. Een collega stelde me toch voor aan de VoIP engineer van IP Visie. De samenwerking voelde meteen goed aan. De engineer die over de vloer kwam, wist waar hij het over had. Het was geen verkoper die de dingen mooier maakt dan dat ze in werkelijkheid zijn. Hij maakte hier een hele testopstelling. Zo konden wij ervaren hoe de Vast Mobiele oplossing technisch werkt. Normaal krijg je die kans pas als de contracten zijn getekend. Het werkte gewoon echt.

Oplossing op maat

Voorheen werkten we met een DECT systeem in het magazijn. Die is nu vervangen door een Vast Mobiele oplossing. Alle medewerkers zijn hierdoor bereikbaar via eenvoudige Gsm-toestellen. Zo zijn we niet meer gebonden aan het bereik van een DECT zender. Onze 2 telefonistes kunnen precies zien wie van de 110 gebruikers in gesprek is op zijn mobiel. Dit via een koppeling met onze intuïtieve software.

Vanuit elke werkplek is verbinding mogelijk met deze software of met de mobiele app op de smartphone. Ook Skype for Busines (via Office 365) is gekoppeld aan de software. De telefonie is gewaarborgd terwijl de functies van Skype for Business beschikbaar blijven. Kortom, de oplossing zorgt voor een goede bereikbaarheid én is schaalbaar. Dat is voor ons heel gunstig. Regelmatig zijn er namelijk wijzigingen in de personele bezetting. We kunnen nu zeer eenvoudig gebruikers toevoegen of verwijderen. Op termijn willen we nog twee locaties aan onze telefonieoplossing toevoegen. Dan komt het totaal aantal gebruikers van al onze locaties uit op 275. Dit is allemaal mogelijk met de geboden schaalbare Vast Mobiel oplossing.

Monitoring op afstand

Onze IT medewerkers hebben een beheerderstraining van IP Visie gekregen. Zij kunnen zelf wijzigingen doorvoeren op het telefonieplatform, zoals het toevoegen of verwijderen van gebruikers en het wijzigen van voorkeuzetoetsen. Bij vragen, nemen ze contact op met de supportafdeling van IP Visie. Onze centrale zit in het datacenter van IP Visie en wordt 24 uur per dag bewaakt door automatische systemen. Bij alerts of problemen gaat er een melding naar IP Visie. De support die we van IP Visie krijgen, is super.