+31 76 - 5331331

Over IP Visie

Specialist op het gebied van verbindingen

IP Visie is in 2007 opgericht door Jos Beckers en Fouad el Hajjaj. Beide waren toen al jaren actief op het gebied van data- en telecommunicatie binnen hun toenmalige automatiseringsbedrijf. De vraag naar snelle en stabiele internet verbindingen en de opkomst van de cloud deed hun besluiten om de bestaande activiteiten te verkopen en een nieuw bedrijf te starten dat zich volledig ging focussen op netwerk verbindingen. De filosofie daarbij was dat de toenmalige snelheden in het LAN (100 Mbit/s en 1 Gbit/s) binnen een aantal jaren ook gemeengoed zouden worden in het WAN en dat bedrijven onderling, richting Internet en de in opkomst zijnde datacenters met deze snelheden zouden gaan werken. Glasvezel zou daarbij een prominente rol gaan spelen vanwege de beschikbare capaciteit.

Vanwege het feit dat KPN op dat moment de enige partij in Nederland was met een landelijk dekkend glasvezelnetwerk werd gekozen voor een strategisch partnership met KPN. Door de succesvolle samenwerking en de enorme vraag naar verbindingen met een hoge capaciteit groeide het bedrijf in de eerste jaren van haar bestaan erg hard. Het aantal klanten groeide in een enorm tempo. De focus op datacommunicatie bleek een schot in de roos te zijn en steeds meer klanten gaan in die tijd vertrouwen op de expertise van IP Visie.

In 2013 breidt IP Visie het partnership met KPN verder uit en wordt naast het partnerschap als reseller ook een overeenkomst gesloten met KPN Wholesale. Hierdoor wordt het mogelijk om onder eigen label maatwerk oplossing te leveren aan klanten gebaseerd op de betrouwbare infrastructuur van KPN. Later volgen ook partnerships met Ziggo, Tele2, Eurofiber en NDIX, waardoor op nog veel meer plaatsen in Nederland glasvezel en snel internet geleverd kan worden tegen aantrekkelijke voorwaarden.

IP Visie levert haar diensten vanuit datacenters in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Roosendaal.

Begin 2016 legt IP Visie voor het eerst een eigen glasvezelnetwerk aan in een deel van Breda. Dit wordt gezien als een logische vervolgstap op alle eerdere ontwikkelingen om op die manier nog beter in staat te zijn om end-to-end oplossing te leveren.

In september 2018 neemt IP Visie security specialist Signiom over met als belangrijkste doel bedrijven veilig gebruik te laten maken van hun internetverbindingen en hen te beschermen tegen de gevaren van cybercrime.

Eind 2019 wordt IX Networks overgenomen met als belangrijkste doel het core netwerk van IP Visie nog verder uit te breiden richting een groot aantal andere datacenters in Nederland en de mogelijkheid te bieden om op basis van koper en FTTH infrastructuur lijnen te leveren.

Vandaag de dag blijkt dat beide oprichters, die nog volop actief zijn in het bedrijf, destijds een vooruitziende blik hebben gehad. Snelle en betrouwbare dataverbindingen zijn anno 2020 meer dan ooit voor elk bedrijf of instelling van het grootste belang om succesvol zaken te kunnen doen.


It's the connection that matters

In onze snel veranderende wereld neemt innovatie een enorme vlucht, waardoor de online wereld steeds complexer en uitdagender wordt. Wij zijn van de connecties. Niet alleen de fysieke verbindingen waarmee we verbonden zijn met het internet, nevenvestigingen, datacenters en de cloud, maar ook de verbinding tussen mensen. Wij begrijpen als geen ander dat zakendoen mensenwerk is en blijft. Die verbinding vinden wij zeker zo belangrijk. Bij ons treft u mensen met kennis, die direct klaar staan om u met raad en daad bij te staan in de wereld van glasvezel, verbindingen, datacenters en internet. Wij houden van korte lijnen en snel schakelen en begrijpen dat u afhankelijk bent van uw verbindingen.

Specialist

Beide oprichters waren ook van mening dat er een grote behoefte zou ontstaan aan specialisten in de markt vanwege de technische mogelijkheden, de complexiteit van de oplossingen en het feit dat de betrouwbaarheid van oplossingen een steeds belangrijkere rol zou gaan spelen. Ook op dit gebied blijkt dat hun zienswijze de juiste was.

Jarenlang is gebouwd aan een team van mensen met veel ervaring op het gebied van complexe data trajecten. IP Visie is door haar rol van specialist uitgegroeid tot een belangrijke partij op het gebied van glasvezel en snelle internet verbindingen op zowel nationaal als internationaal gebied.


Maatschappelijk betrokken

IP Visie draagt het onderwijs in Nederland een warm hart toe. Elke school die haar glasvezelverbinding laat aanleggen door IP Visie wordt gedurende de contractperiode gratis beschermd tegen DDoS aanvallen. Met deze geste willen wij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs in Nederland en benadrukken dat snelle, stabiele en betrouwbare internetverbindingen onontbeerlijk zijn voor kwalitatief goed onderwijs.


Toekomst

Vandaag de dag vertrouwen dagelijks ruim 4.000 bedrijven en instellingen op IP Visie als het gaat om verbindingen en IP gerelateerde diensten. Dat aantal groeit nog steeds vanwege de toenemende behoefte aan snelle en betrouwbare (internet) verbindingen.


Een datacenter op hoogte

Onlangs heeft IP Visie haar eigen datacenter in de mediatoren van Roosendaal geopend. Een unieke plaats, die de mogelijkheid biedt om hybride cloudoplossingen in combinatie met alle vormen van connectiviteit aan te bieden. Hiermee wil IP Visie bedrijven in de regio West-Brabant helpen om het beste uit zichzelf te halen en de mogelijkheden van het regionale datacenter binnen het bereik van deze regio te brengen.

Onze klanten aan het woord

IP Visie heeft bewezen dat het een betrouwbare partner is met verstand van zaken, met wie je afspraken kunt maken, die je belang snapt en echt gaat voor jou als klant.

Peter van der Westerlaken
Managing Director

Sinds we gebruik maken van glasvezel, hebben we bijna geen last meer van storingen. IP Visie heeft zich al die jaren laten kennen als heel betrouwbare partner, bij wie we altijd terecht kunnen met vragen.

Ilse Bergen
Directie assistent

Ze reageerden namelijk snel en adequaat op onze offerteaanvraag en kwamen met een goede prijsstelling. Ook de keuze voor KPN was snel gemaakt, een stabiele partij met het best beschikbare netwerk.

René Reijenga
Manager

Een selectie uit onze klanten

Liftcom
REZ dakveiligheid
Ecco
Gemeente Amsterdam
Kelloggs
Hankook Nederland
Divaco
Holland Ridderkerk
Nederlandse spoorwegen
Decathlon
Emirates Airline
Gemeente Amersfoort
Kvik
Procornea
Tesla
Record automatische deuren
Stetec Precisie Plaatwerk
GGZ Friesland
Logicx
Bovag
Van der Valk
Keuhne + Nagel
Foppen paling & zalm
Domino's Pizza

Achter elk succesvol bedrijf schuilt een topteam


Fouad el Hajjaj

Fouad el Hajjaj

Directeur

Publicaties

Jos Beckers

Jos Beckers

Senior Consultant

Publicaties

Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk

Financieel Manager

Johan Donkers

Johan Donkers

Manager Operations

John Blom

John Blom

Teamleider Support Desk

Gerry van Schendel

Gerry van Schendel

Financiële Administratie

Marcel Robles de Medina

Marcel Robles de Medina

Consultant

Publicaties

Nathalie Beckers

Nathalie Beckers

Consultant

Jeffrey Meijer

Jeffrey Meijer

Projectvoorbereider

Monier el Hajjaj

Monier el Hajjaj

Projectvoorbereider

Thomas Verschuren

Thomas Verschuren

Netwerk Architect

Publicaties

René Goris

René Goris

Network Engineer

Tom Crijns

Tom Crijns

Webdeveloper

Logo IP Visie

ICTWaarborg voor zekerheid en duidelijkheid

De brancheorganisatie die staat voor zekerheid en kwaliteit. Bij ICTWaarborg aangesloten automatiseringsbedrijven bieden hun klanten zekerheden die zij nergens anders kunnen krijgen.

Bekijk certificaat

Kom jij ons team versterken?