Over IP Visie

Netwerkoplossingen op maat

Meer dan 4.000 bedrijven in Nederland maken gebruik van een glasvezel aansluiting waarbij ze geadviseerd zijn door IP Visie. Al ruim 10 jaar zijn wij actief op het gebied van verbindingen.

Een team van ervaren specialisten doet dagelijks niets anders dan klanten adviseren op het gebied van netwerkverbindingen in de breedste zin van het woord. Wij hebben bewust gekozen voor een rol als specialist boven die van generalist en houden van technische uitdagingen.

It's the connection that matters

In onze snel veranderende wereld neemt innovatie een enorme vlucht, waardoor de online wereld steeds complexer en uitdagender wordt. Wij zijn van de connecties. Niet alleen de fysieke verbindingen waarmee we verbonden zijn met het internet, nevenvestigingen, datacenters en de cloud, maar ook de verbinding tussen mensen. Wij begrijpen als geen ander dat zakendoen mensenwerk is en blijft. Die verbinding vinden wij zeker zo belangrijk. Bij ons geen menukeuze als u belt, maar mensen met kennis die direct klaar staan om u met raad en daad bij te staan in de wereld van glasvezel, verbindingen, datacenters en internet. Wij houden van korte lijntjes en snel schakelen en begrijpen als geen ander dat u afhankelijk bent van uw verbindingen.

Geschiedenis

IP Visie is in 2007 opgericht door Jos Beckers en Fouad el Hajjaj. Beide waren toen al jaren actief op het gebied van data- en telecommunicatie binnen hun toenmalige automatiseringsbedrijf. De vraag naar snelle en stabiele internet verbindingen en de opkomst van de cloud deed hun besluiten om de bestaande activiteiten te verkopen en een nieuw bedrijf te starten dat zich volledig ging focussen op netwerk verbindingen. De filosofie daarbij was dat de toenmalige snelheden in het LAN (100 Mbit/s en 1 Gbit/s) binnen een aantal jaren ook gemeengoed zouden worden in het WAN en dat bedrijven onderling, richting Internet en de in opkomst zijnde datacenters met deze snelheden zouden gaan werken. Glasvezel zou daarbij een prominente rol gaan spelen vanwege de beschikbare capaciteit.

Vanwege het feit dat KPN de enige partij in Nederland was met een landelijk dekkend glasvezelnetwerk werd gekozen voor een strategisch partnership met KPN. Door de succesvolle samenwerking met KPN en de enorme vraag naar verbindingen met een hoge capaciteit groeide het bedrijf in de eerste jaren van haar bestaan erg hard. Het aantal klanten groeide in een enorm tempo. De focus op datacommunicatie bleek een schot in de roos te zijn en steeds meer klanten gaan in die tijd vertrouwen op de expertise van IP Visie.

In 2013 breidt IP Visie het partnership met KPN verder uit en wordt naast het partnerschap als reseller ook een overeenkomst gesloten met KPN Wholesale. Hierdoor wordt het mogelijk om onder eigen label maatwerk oplossing te leveren aan klanten gebaseerd op de betrouwbare infrastructuur van KPN. Later volgen ook partnerships met Ziggo en Eurofiber waardoor op nog veel meer plaatsen in Nederland glasvezel en snel internet geleverd kan worden tegen aantrekkelijke voorwaarden.

IP Visie levert ondertussen haar diensten vanuit datacenters in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

Begin 2016 legt IP Visie voor het eerst een eigen glasvezelnetwerk aan in een deel van Breda. Dit wordt gezien als een logische vervolgstap op alle eerdere ontwikkelingen om op die manier nog beter in staat te zijn om end-to-end oplossing te leveren.

Eind 2016 wordt een strategisch partnership gesloten met de Rotterdam Internet Exchange.

Vandaag de dag blijkt dat beide oprichters, die nog volop actief zijn in het bedrijf, destijds een vooruitziende blik hebben gehad. Snelle en betrouwbare dataverbindingen zijn anno 2017 meer dan ooit voor elk bedrijf of instelling van het grootste belang om succesvol zaken te kunnen doen.

Specialist

Beide oprichters waren ook van mening dat er een grote behoefte zou ontstaan aan specialisten in de markt vanwege de technische mogelijkheden, de complexiteit van de oplossingen en het feit dat de betrouwbaarheid van oplossingen een steeds belangrijkere rol zou gaan spelen. Ook op dit gebied blijkt dat hun zienswijze de juiste was.

Jarenlang is gebouwd aan een team van mensen met veel ervaring op het gebied van complexe data trajecten. IP Visie is door haar rol van specialist uitgegroeid tot een belangrijke partij op het gebied van glasvezel en internet verbindingen in Nederland. Naast nationale verbindingen beheert IP Visie ook tal van internationale verbindingen richting nevenvestigingen of partners voor haar klanten.

Toekomst

Vandaag de dag vertrouwen ruim 4.000 klanten op IP Visie en dat aantal groeit nog steeds. IP Visie wil haar diensten de komende jaren verder uitbouwen door koppelingen te maken met glasvezelnetwerken van andere providers en klantkoppelingen aan te bieden op basis van 4G en LoRa als het gaat om het Internet of Things toepassingen.

KPN Platina Business Partner

IP Visie is Platina Business Partner van KPN. Die hoge status staat voor betrouwbaarheid en deskundigheid. We voelen ons thuis in dit selecte gezelschap van partners waar KPN nauw mee samenwerkt.

  • Snel schakelen met korte lijnen binnen KPN
  • Kennis in huis met door KPN gecertificeerde medewerkers

Meer over partnerschap



Onze awards

Als kroon op het werk hebben onze toewijding en ervaring op het gebied van data- en telecommunicatie geleid tot het winnen van meerdere KPN Awards. Zo heeft IP Visie in de afgelopen jaren maar liefst 6 KPN awards gewonnen tijdens de jaarlijkse KPN Channel Awards.


Meer over onze awards
Logo IP Visie

ICTWaarborg voor zekerheid en duidelijkheid

De brancheorganisatie die staat voor zekerheid en kwaliteit. Bij ICTWaarborg aangesloten automatiseringsbedrijven bieden hun klanten zekerheden die zij nergens anders kunnen krijgen.

Bekijk certificaat

Onze klanten aan het woord

IP Visie heeft bewezen dat het een betrouwbare partner is met verstand van zaken, met wie je afspraken kunt maken, die je belang snapt en echt gaat voor jou als klant.

Peter van der Westerlaken
Managing Director

Sinds we gebruik maken van glasvezel, hebben we bijna geen last meer van storingen. IP Visie heeft zich al die jaren laten kennen als heel betrouwbare partner, bij wie we altijd terecht kunnen met vragen.

Ilse Bergen
Directie assistent

Ze reageerden namelijk snel en adequaat op onze offerteaanvraag en kwamen met een goede prijsstelling. Ook de keuze voor KPN was snel gemaakt, een stabiele partij met het best beschikbare netwerk.

René Reijenga
Manager

Een selectie uit onze klanten

Domino's Pizza
Gemeente Amersfoort
Stetec Precisie Plaatwerk
Foppen paling & zalm
Heiploeg
GGZ Friesland
Sysmex
Grohe
Hartman Expeditie
Jamin
Kinepolis
REZ dakveiligheid
Dinalog
McDonald's
BVB Substrates
Tesla
Delifrance
Liftcom
Tennet
Gondrand
Nederlandse spoorwegen
Jos Hofkens HIG
Holland Ridderkerk
Emirates Airline

Achter elk succesvol bedrijf schuilt een topteam


Fouad el Hajjaj

Fouad el Hajjaj

Directeur

Jos Beckers

Jos Beckers

Senior Consultant

Mark Sanders

Mark Sanders

Senior Consultant

Henk Hover

Henk Hover

HR manager

Gerry van Schendel

Gerry van Schendel

Financiële administratie

Brahim Bourehtit

Brahim Bourehtit

Projectbegeleider

Thomas Verschuren

Thomas Verschuren

Technisch Consultant

Sven Witlox

Sven Witlox

Engineer

René Goris

René Goris

Engineer

Henri Schrijver

Henri Schrijver

Engineer

Jasper Graafmans

Jasper Graafmans

Technisch Consultant

Marcel Robles de Medina

Marcel Robles de Medina

Consultant

Nathalie Beckers

Nathalie Beckers

Consultant

Jeffrey Meijer

Jeffrey Meijer

Consultant

Monier el Hajjaj

Monier el Hajjaj

Consultant

Rob Tuik

Rob Tuik

Consultant

Bob van Ham

Bob van Ham

Webdeveloper

Tom Crijns

Tom Crijns

Webdeveloper

Kom jij ons team versterken?