+31 76 - 5331331

Infrastructuur voor het onderwijs

Snel internet op school is onmisbaar

De meeste scholen in Nederland beschikken zo langzamerhand over een snelle internetverbinding via glasvezel. Op deze manier kan gebruik gemaakt worden van allerhanden lesmateriaal dat beschikbaar is in de cloud. Door digiborden te koppelen met het internet kan op een eenvoudige manier les worden gegeven. In de klas kunnen de leerlingen op hun iPads of computers draadloos connectie maken met internet om op die manier lesmateriaal tot zich te nemen.

Het grote voordeel is dat leerlingen hun eigen tempo kunnen bepalen bij het volgen van lessen en dat ook buiten de klas geleerd kan worden bij bijvoorbeeld ziekte of verblijf in het buitenland. IP Visie levert glasvezelverbindingen met internet toegang op maat. Onze oplossingen zijn modulair en schaalbaar. Dat wil zeggen dat u zelf gemakkelijk de capaciteit van uw internetverbinding kunt bepalen aan de hand van uw werkelijke behoefte.

Blijf altijd online met een back-up verbinding en anti-DDoS

Anno 2020 wordt in het onderwijs veel gebruik gemaakt van digitale leermiddelen ter ondersteuning van de lessen. Het wegvallen van de internetverbinding veroorzaakt in dat geval direct een probleem, omdat leraren belemmerd worden bij het lesgeven. Wij kunnen redundante oplossingen leveren waardoor de beschikbaarheid van uw internetverbinding gegarandeerd is. Om het risico van een DDoS aanval op te kunnen vangen hebben wij een anti-DDoS oplossing waarbij binnen enkele minuten het "kwade" IP verkeer wordt afgevangen waardoor uw toegang tot het internet in stand blijft.

  • Back-up verbindingen Online, ook tijdens storingen/onderhoud
  • Hoge up-time garantiesGaranties op beschikbaarheid
  • Anti-DDoSBescherming tegen DDoS aanvallen
  • Flexibel Snelheden aanpassen naar behoefte

Meer mogelijkheden in een datacenter

Steeds meer scholen kiezen er voor om hun servers onder te brengen in een datacenter. Dat is niet alleen veilig, maar zorgt ook voor een hogere beschikbaarheid van de ICT omgeving. Er is geen flexibelere en betrouwbaardere omgeving dan die van het datacenter voor al uw hardware. Zonder hoge investeringen kunt u profiteren van de perfecte ICT omgeving met extreem hoge uptime garanties.

  • De perfecte ICT omgevingVeilig, betrouwbaar & flexibel
  • Bespaar enorm op uw ICT omgevingGebruik de beste ICT omgeving zonder aanschaf
  • Extreem hoge up-time garantiesUptime afgelopen 12 maanden: 99.99999%
  • Toekomstvaste ICT omgevingSnel schakelen naar uw behoefte

Betrouwbare en razendsnelle koppeling naar Azure

Host uw applicaties zoals email, office en meer direct uit de cloud. Via een directe ExpressRoute koppeling (die buiten het internet om loopt) naar Microsoft Azure heeft u de mogelijkheid uw applicaties te hosten vanuit de cloud. Doordat de koppeling niet via het reguliere internet loopt heeft u dus snelheids- en beschikbaarheidsgaranties op deze verbinding. Deze koppeling is uitermate geschikt voor disaster recovery en andere strategieën die zorgen voor de continuïteit van uw ICT omgeving.IP Visie weet de weg

Omdat IP Visie de wegen in de digitale wereld kent en de juiste contacten heeft met de grote spelers in de wereld van glasvezel, komen zaken sneller voor elkaar.


Toekomstvaste oplossing

ICT speelt een steeds belangrijkere rol binnen het primaire proces in het onderwijs. Zonder fysiek op dezelfde plaats aanwezig te hoeven zijn, werken studenten samen aan opdrachten, communiceren docenten met elkaar en met hun studenten, en is informatie over roosters en cijfers te vinden in een beveiligde netwerkomgeving. Veel applicaties die in het onderwijs worden gebruikt, zijn web-based. Voor al deze processen heb je veel bandbreedte nodig. Dan is glasvezel verreweg de beste oplossing. Een echt alternatief is er niet.


Stabiliteit en flexibiliteit

Glasvezel is een toekomstvaste oplossing. Afhankelijk van je behoefte aan bandbreedte, kun je beginnen met lagere snelheden. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je makkelijk naar hogere snelheidsniveaus opschalen. Als je glasvezel met andere typen verbindingen vergelijkt, vergelijk je appels met peren. Dat kun je beter laten! Daarom is het verstandig als onderwijsorganisaties - maar ook andere bedrijven met meerdere vestigingen – zich goed laten voorlichten als ze willen overstappen naar een andere verbinding. Een goedkopere oplossing dan glasvezel biedt namelijk meestal lang niet zoveel stabiliteit en flexibiliteit.

Logo IP Visie

ICTWaarborg voor zekerheid en duidelijkheid

De brancheorganisatie die staat voor zekerheid en kwaliteit. Bij ICTWaarborg aangesloten automatiseringsbedrijven bieden hun klanten zekerheden die zij nergens anders kunnen krijgen.

Bekijk certificaat