Mondicon en IP Visie lanceren gezamenlijke failoverdienst

  • 2 mei 2018
  • samenwerking, failoveroplossing
Mondicon en IP Visie lanceren gezamenlijke failoverdienst

IP Visie, specialist in het leveren van zakelijk glasvezel in Nederland, en mobiel dataspecialist Mondicon bundelen hun krachten. Samen brengen zij een nieuwe failoverdienst op de markt. Door de krachten van vast en mobiel internet te bundelen, garanderen beide partijen een stabiele en betaalbare failoveroplossing.

Om de continuïteit voor bedrijven te waarborgen creëert Mondicon een 4G-gebaseerde failoveroplossing, bovenop de glasvezeloplossing die IP Visie levert. Mondicon’s oplossing is gebaseerd op een mobiele 4G-verbinding als backup. De oplossing bestaat uit een router met geïntegreerde SIM-kaarten, die in contact staan met verschillende 4G-netwerken. Door op de netwerken van verschillende providers te kunnen rekenen, zorgt Mondicon ervoor dat de internetverbinding altijd en overal zo stabiel mogelijk is. De vaste verbindingen van IP Visie worden standaard gemonitord en bij een verstoring schakelt de verbinding direct over naar het 4G-netwerk met het beste bereik. Op deze manier blijven klanten altijd verbonden met het internet.

Fouad el Hajjaj, Algemeen Directeur bij IP Visie: “Als specialist op het gebied van datacommunicatie, is IP Visie blij om samen te werken met Mondicon, die expertise in mobiel internet met zich meebrengt. Door samen te werken kunnen we onze klanten een oplossing bieden die zowel stabiel als betaalbaar is. Het unieke van de Mondicon-oplossing is dat de SIM-kaarten provideronafhankelijk zijn, waardoor een meervoudig redundante oplossing ontstaat. 4G wordt hiermee een waardig alternatief voor bestaande failoveroplossingen, gezien het stabiele karakter en het feit dat de kosten voor back-up veel lager liggen dan bij vaste internetverbindingen.”

Jurgen ter Hoeve, CCO bij Mondicon: “Het is fijn om samen op te trekken met een partner die dermate bekend is in het landschap van internetdiensten. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze propositie de flexibiliteit en continuïteit bieden waar veel klanten van IP Visie naar op zoek zijn. Het feit dat onze bundels betaalbaar en provideronafankelijk zijn, zorgt ervoor dat het de perfecte aanvulling is op de stabiele glasvezeloplossingen van IP Visie. De huidige vaste bundels waarover bedrijven beschikken zijn vaak of te groot, waardoor veel geld verloren gaat, of te klein, waardoor er bij een storing een beroep moet worden gedaan op een hoger tarief buiten de bundel. Wij leveren hier met onze dienst een betaalbaar alternatief voor.”