IP Visie neemt internet en security specialist IX Networks over

  • 9 september 2019
  • IP Visie, IX Networks
IP Visie neemt internet en security specialist IX Networks over

v.l.n.r. Gianni Serreli en Caspert van Delft (IX Networks) en  Fouad el Hajjaj en Jos Beckers (IP Visie)

Glasvezel- en internetspecialist IP Visie heeft het Limburgse bedrijf IX Networks overgenomen. Met de overname breidt IP Visie haar mogelijkheden uit om door heel Nederland, niet alleen zakelijke glasvezelverbindingen te kunnen aanbieden, maar ook hoogwaardige koperverbindingen.

Het in Maastricht-Airport gevestigde bedrijf IX Networks werd in 2010 opgericht en heeft zich de afgelopen jaren gefocust op zakelijke internet en security oplossingen.

De overname past uitstekend in de strategie van IP Visie om uit te groeien tot een landelijke toonaangevende specialist op het gebied van verbindingen. Met de uitbreiding van netwerkapparatuur in een tweetal nieuwe datacenters in Amsterdam en Maastricht in combinatie met een WBA Access Point ontstaat een nieuw scala aan mogelijkheden voor het leveren van IP-diensten over de betrouwbare koper- en FTTH verbindingen van KPN. WBA op koper is in grote delen van Nederland leverbaar met snelheden tot 200 Mbit/s en WBA op glasvezel is zelfs leverbaar met snelheden tot 500 Mbit/s.

De behoefte aan bandbreedte blijft stijgen en het feit dat Internet en dataverbindingen steeds belangrijker worden voor zakelijk Nederland hebben IP Visie doen besluiten deze stap te nemen. De verwachting is dat met name bedrijven met grote IP-VPN netwerken en bedrijven die op zoek zijn naar vormen van redundantie kunnen profiteren van de uitbreiding van het portfolio, doordat nevenvestigingen niet uitsluitend meer via glasvezel hoeven te worden ontsloten. Qua netwerkaccesstechnieken kan binnenkort gekozen worden voor ADSL2+, VDSL2 technieken (zoals Vectored VDSL, Bonded VDSL en Bonded Vectored VDSL) en Ethernet over Fiber (EoF).