IP Visie kiest mediatoren in Roosendaal als locatie voor nieuw datacenter

  • 22 oktober 2018
  • Alticom, Roosendaal, Datacenter
IP Visie kiest mediatoren in Roosendaal als locatie voor nieuw datacenter

IP Visie betrekt binnenkort een nieuw datacenter in de mediatoren van Alticom in Roosendaal en zet daarmee haar ambitie als specialist op het gebied van verbindingen en datacenters kracht bij.

Omdat ICT steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun apparatuur veilig in een datacenter te plaatsen. De meeste datacenters bevinden zich echter in de randstad met een grote concentratie in en rond Amsterdam.

IP Visie kiest bewust voor de mediatoren in Roosendaal, omdat er veel vraag is naar regionale datacenters.

Veel bedrijven vinden het handig om de files te vermijden en te kiezen voor een datacenter in de buurt. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven er voor om hun diensten aan te bieden vanuit twee geografisch gescheiden datacenters, die op ruime afstand van elkaar staan.

Omdat de mediatorens ooit zijn gebouwd om onder meer de communicatie tijdens rampen te verzorgen en daarom onderdeel zijn van de Nederlandse noodinfrastructuur is de stroomvoorziening en de veiligheid op deze locaties uitstekend geregeld.

Een andere belangrijke factor is dat vanuit de mediatoren van Alticom verbindingen van meerdere carriers te leveren zijn, waardoor alle vormen van connectiviteit te leveren zijn.

Het state-of-the-art datacenter wordt gebouwd volgens de nieuwste inzichten op het gebied van koeling en maakt voor honderd procent gebruik van groene stroom.