IP Visie en Dataplace tekenen partnerovereenkomst

  • 20 juni 2019
  • IP Visie, Dataplace, Datacenter, Partnerschap
IP Visie en Dataplace tekenen partnerovereenkomst

Samen zorgdragen voor de best passende internet en colocatie ondersteuning voor bedrijven; dat is de drijfveer achter het partnerschap tussen IP Visie en Dataplace. Vandaag tekenden de twee ambitieuze en innovatieve bedrijven een partnercontract om hun samenwerking officieel vorm te geven. Met het tekenen van deze overeenkomst bevestigen zij het belang van de best passende oplossing voor de eindklant.

De samenwerking tussen IP Visie en Dataplace startte 6 maanden geleden. Aanleiding was de vraag van klanten naar (regionale) datacenter faciliteiten in combinatie met alle vormen van data-connectiviteit. Beide partijen zijn gezamenlijk in staat om end-to-end oplossingen te bieden op basis van de aanwezigheid van glasvezel in alle datacenters van Dataplace.

De ondertekening van de strategische samenwerkingsovereenkomst is niet alleen de formalisering van de al bestaande samenwerking, maar voor beide partijen ook het begin van innovatie van Cloud Connect diensten. Daarbij wordt gekeken hoe beide partijen elkaar kunnen versterken op dit gebied, door het delen van expertise. De klanten van beide bedrijven kunnen door de krachtenbundeling profiteren van maatwerkoplossingen, die uitstekend passen bij hun wensen op gebied van ICT.

Over Dataplace

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit vier moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Het vijfde datacenter, gevestigd nabij Amsterdam, wordt op dit moment gebouwd en zal in Q3 2019 haar deuren openen. Dataplace beschikt over de ISO 9001, ISO14001, ISO 27001, ISO 50001, NEN 7510 certificering en een ISAE-3402 type II verklaring. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en in de persoonlijke aandacht voor klanten. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,5 als algemeen rapportcijfer. Kijk voor meer informatie www.dataplace.com