Interview met Maarten Kippers

  • 28 januari 2021
  • Channel Partners
Interview met Maarten Kippers

MANAGEN VAN SAMENWERKINGEN

Het partneren in de wereld van infrastructuur heeft een nieuwe dimensie gekregen afgelopen jaar. We zijn vandaag te gast bij IP Visie op ruim 100 hoogte in de TV toren in Roosendaal voor een geanimeerd gesprek Maarten Kippers. Hij is Manager Samenwerkingen bij Internet Service Provider IP Visie.

Voor mij is het de eerste keer dat ik hier op deze eenzame hoogte sta met in mijn linker ooghoek uitzicht op Antwerpen en in mijn rechter ooghoek uitzicht op de havens van Rotterdam. Unieke locatie waarin de kern van infrastructuur en samenwerken samenkomen. Ik krijg een rondleiding in het geavanceerde datacenter van IP Visie, dat gevestigd is in deze toren, die onderdeel uitmaakt van wel 24 TV torens (Broadcasting torens red.) ,die weer worden beheerd door partner Cellnex. Glasvezel, straalverbindingen en mobiele netwerken komen hier samen om werkelijk iedereen die behoefte heeft aan enige vorm van communicatie te kunnen bedienen.

Manager Samenwerkingen…Wat doe je dan?

Een terugkerende vraag die ik regelmatig krijg van partners en andere relaties. En terecht, want dit betekent niet dat ik mij bezighoud met alle samenwerkingen binnen IP Visie. Nee, ik houd mij bezig met de meer strategische samenwerkingen, waarbij we een aantal van onze partners versterken en waar we daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Veel mensen kennen IP Visie als één van de weinige overgebleven onafhankelijke zakelijke internet serviceproviders die ons land nog kent en in de basis klopt dit, want meer dan 5000 zakelijke klanten in heel Nederland vertrouwen dagelijks op onze internetservices.

Maar wat doe jij anders dan?

Als IP Visie hebben we veel meer te bieden en met name in een samenwerking. Het begon voor ons dat wij bemerkten dat dat partners de rompslomp rondom het hebben van een goede zakelijke internetverbinding vaak als een last zagen. Ze kwamen erachter dat het hebben van een goed netwerk niet simpel het bestellen van bijvoorbeeld een glasvezelverbinding is, maar dat er veel meer bij komt kijken. Zaken als redundantie (het hebben van een 2e verbinding of route bij uitval of storing red.) en het hebben van meerdere zakelijke IP adressen in 1 netwerk over meerdere verbindingen is toch wel meer ‘gedoe’ dan ze dachten. Zeker omdat onze partners, net als bijna iedereen tegenwoordig, wel afhankelijk is van dat stabiele netwerk. Niet alleen voor hun eigen datastromen, maar veelal ook om hun eigen services en diensten goed te laten werken voor hun klanten. Deze verbindingen zijn onze core business en daar zorgen wij voor, zodat onze partners, gewoon zorgeloos hun klanten kunnen bedienen.

Kan iedereen dan partner worden?

Door de samenwerking op te zoeken, kom je ook samen tot de beste oplossingen. Nu is het wel belangrijk dat we daar de juiste partners voor hebben, want bedrijven die alleen maar een ‘goedkoop’ lijntje’ zoeken en verder geen enkele vorm van kwaliteit en vooral veiligheid wensen passen niet in ons partnermodel. Voor onze partner is de samenwerking met IP Visie prettig, want ze hebben zelf geen omkijken meer naar de verbindingen. Daarnaast hebben onze partners een klankbord en kunnen onze netwerkarchitecten proactief meedenken om bijvoorbeeld samen tot het meest efficiënte netwerkdesign te komen. Ook weten de technische afdelingen elkaar goed te vinden en ik merk dat deze rechtstreeks communicatie op de verschillende niveaus echt heel goed werkt. Ik ervaar dat we uitzonderlijk goed kunnen samenwerken met partijen, die zelf de focus hebben op het leveren van hun core IT-diensten en juist excelleren, omdat zij focus hebben. Focus op kwaliteit en garanties dat ze altijd ‘up & running’ zijn. Die focus hebben wij bij IP Visie ook, maar dan uitsluitend op het gebied van verbindingen en dat maakt dat we specialisten zijn op dit gebied.

Het Klinkt wel als echt samen met de partner werken?

Het leuke is dat ik het ene moment heel intensief met een ICT-partner samenwerk om een complexe RFP of tender in te vullen voor een keten van zorginstellingen en het andere moment kijk ik samen met een vastgoedontwikkelaar hoe we het beste een megagroot logistiek centrum kunnen ontsluiten en deze vastgoedeigenaar kunnen ontzorgen door connectiviteitsvraagstukken van toekomstige huurders uit handen te nemen. Ook treden we regelmatig op als kennis-en ketenpartner, zoals bijvoorbeeld voor landelijke retailketens, waarbij we inzichten bieden en proactief meedenken in oplossingen om de beschikbaarheid van al hun vestigingen naar een hoger niveau te tillen. Heel divers en super gaaf om samen met onze partners deze vraagstukken in te vullen. Het voelt dan ook meer alsof onze partners collega’s van ons zijn. We investeren actief in onze hechte relaties en gaan voor de lang termijn, waarbij we op wekelijkse basis met elkaar optrekken.

Je bulkt van de energie

Ik krijg er onnoemelijk veel energie van en ben trots op die samenwerkingen, waarbij ik zie dat we onze partners echt kunnen versterken en samen het vraagstuk als geen ander kunnen invullen. Een goed voorbeeld recentelijk is dat we met een partner hebben opgetrokken bij de invulling van een aanbesteding voor een nieuw radarsysteem, dat het Nederlandse luchtruim moet gaan monitoren. Ieder doet in deze case waar hij goed in is en onze taak was natuurlijk om het complexe netwerk van verbindingen voor onze rekening te mogen nemen. Doordat je samen optrekt, maak je dus daadwerkelijk het verschil om zo’n mooie opdracht samen gegund te krijgen. Iedereen binnen de samenwerking happy en dat geeft die energie! Bij IP Visie doen we dit met een geweldig gedreven team met kundige professionals, die hun nek uit willen steken om klanten te helpen en het verschil te maken. Ik ben absoluut trots dat ik onderdeel mag uitmaken van dit bijzondere bedrijf met de juiste visie!