+31 76 - 5331331

Multi-Factor Authenticatie

Bescherm uw ICT-infrastructuur

Multi-Factor Authenticatie

Tegenwoordig heeft iedereen tientallen accounts die beveiligd zijn met één wachtwoord. Het gevaar om gehackt te worden groeit met de dag en in veel gevallen is de vraag niet meer of één van uw accounts gehackt gaat worden, maar wanneer. Wachtwoorden zijn vandaag de dag niet meer voldoende en om die reden is het noodzakelijk om gebruik te maken van multi--factor authenticatie, ook weet twee-staps authenticatie genoemd.

Kenmerken Multi-Factor Authenticatie

  • accounts beveiligd met een tweede laag
  • inloggen met one time password, QR code of push notificatie
  • multi-factor authenticatie zowel online als offline te gebruiken

Datalekken zijn steeds meer van vandaag

Met regelmaat wordt er gesproken over een datalek of gestolen accounts waarbij niet alleen gebruikersnamen, maar ook telefoonnummers, e-mail adressen en wachtwoorden zijn buit gemaakt en zelfs openbaar te vinden zijn op het internet. Datalekken zijn niet meer alleen van gisteren, maar steeds meer van vandaag. Het is om die reden noodzakelijk uw accounts goed te beveiligen.

Goede beveiliging vereist niet meer enkel een sterk wachtwoord dat aan diverse eisen voldoet, zoals het gebruik van hoofd- en kleine letters, leestekens en cijfers. Een goede beveiliging vereist minimaal een sterk wachtwoord met een tweede vorm van verificatie, zoals een one-time password of het scannen van een QR-code waar alleen u toegang toe heeft.

Uw bedrijfsnetwerk beveiligen

Het bedrijfsnetwerk en gevoelige informatie beveiligen houdt niet op bij het plaatsen van een Managed Firewall. De Managed Firewall controleert het in- en uitgaande verkeer (afhankelijk van het door u gekozen securityniveau) aan de hand van bekende virus- en malware definities, stuurt verdachte bestanden naar een sandbox om zero-day aanvallen te voorkomen en scant uitgaande correspondentie op gevoelige informatie. Een firewall beschermt echter maar weinig acties die in uw lokale netwerk gebeuren en de wijze waarop uw medewerkers gebruik maken van systemen en het internet.

Waarschijnlijk maakt u gebruik van een CRM-pakket, een bekend kant-en-klaar pakket of een pakket dat u zelf heeft ontwikkelt. Mogelijkerwijs werken uw medewerkers thuis en loggen in op dit pakket of een ander systeem (of website) van uw bedrijf. Gebeurt dit op een veilige manier? Is dit risicoloos als dit niet op een veilige manier gebeurt? Multi-Factor Atuthenticatie kan middels een API in elk systeem worden geïntegreerd, waardoor u uw medewerkers -ongeacht hun locatie- kunt afdwingen met een extra beveiligingslaan in te loggen. Ongeautoriseerde toegang tot systemen en informatie wordt op deze manier vrijwel onmogelijk gemaakt.


Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug