Wat zijn botnets?

Wat zijn botnets?

Cybercriminelen doen er werkelijk alles aan om hun doel te bereiken. Ze proberen met behulp van trojans de beveiliging van zoveel mogelijk computers te kraken, om vervolgens geinfecteerde computers op te kunnen nemen in een netwerk en als 'zombie' te laten fungeren. Deze kunnen vervolgens op afstand worden bestuurd.

Wat kan een botnet?

Botnets zijn door internetcriminelen in te zetten voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld om spam (met bijlagen) te versturen of om malware te verspreiden. Uw computer kan ook samen met honderden of duizenden andere computers gebruikt worden om een DDoS-aanval uit te voeren op een bepaalde (online) applicatie of website met als doel deze volledig onbereikbaar te maken voor onbepaalde tijd.

Bescherm uzelf en uw bedrijfsnetwerk

Het is behoorlijk lastig om een botnet te detecteren en te achterhalen of uw computer geinfecteerd is, waardoor deze gebruikt kan worden als botnet. Het is om die reden van groot belang om uw netwerk te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals malware en virussen. Met een managed firewall kunt u zich hiertegen beschermen en de kans op een infectie minimaliseren.