+31 76 - 5331331
Wat is WebBlocker?
Glasvezel postcodecheck

Wat is WebBlocker?

Wereldwijd wordt het internet door iedereen gebruikt, door particulieren, bedrijven en criminelen. Een van de grootste uitdagingen op het wereldwijde web is dat het onmogelijk is vooraf bij elke site te bepalen of deze veilig is en geen virussen, malware of erger in uw netwerk brengt. Om dit te voorkomen kan gebruik gemaakt worden van WebBlocker URL filtering.

Kenmerken WebBlocker

  • Naadloze integratie met WatchGuard Dimension voor rapportages
  • Inhoud blokkeren voor één persoon, afdeling of op basis van planning (tijdsloten)
  • Bescherm gebruikers tegen riskante inhoud door schadelijke websites te blokkeren
  • Stel meldingen in voor wanneer gebruikers toegang willen tot geblokkeerde inhoud
  • Kies uit meer dan 130 categorieën om inhoud te blokkeren en filter op HTTP en HTTPS

WebBlocker beveiligt tegen schadelijke websites

Uw medewerkers maken continu gebruik van het internet. Hierbij zullen zij gebruik maken van meerdere websites: bijvoorbeeld cloud gebaseerde CRM systemen, financiële systemen, cloudapplicaties zoals OneDrive of Dropbox en surfen af en toe naar sociale media of nieuws websites. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een schadelijke website kan -bewust of onbewust- door iedereen zomaar geopend worden. 

Omdat een malafide website zo geopend kan zijn is het van belang om u goed te beschermen tegen invloeden van schadelijke websites. WebBlocker helpt u daarmee door in één keer hele categorieën websites (sociale media, aanstootgevend inhoud) te blokkeren of slechts voor vastgestelde tijden toe te staan. U kunt het beleid vaststellen voor uw hele organisatie, of slechts voor een of meerdere afdelingen of voor één specifieke gebruiker.

Volledige integratie met WatchGuard Dimension

WebBlocker kan volledig geïntegreerd worden met WatchGuard dimension. Op deze manier hoeft u geen grote log-files door te spitten om een analyse te maken en op basis daarvan beleid te maken of te reageren op ongewenste activiteit. WatchGuard dimension maakt volledig visuele en interactieve rapportages, waardoor het mogelijk is op elk gewenst moment de webactiviteiten te bekijken en indien nodig te acteren. WebBlocker werkt naast dimension ook samen met Botnet Detection van RED en DNSWatch.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug