Wat is Intrusion Prevention Service?

Wat is Intrusion Prevention Service?

Intrusion Prevention Service (IPS) is een vorm van netwerkbeveiliging en biedt bescherming tegen kwaadaardig verkeer richting uw netwerk. Intrusion Prevention Service is bedoeld om om verdacht netwerkverkeer te identificeren en stoppen. De techniek onderzoekt continu alle verkeersstromen met als doel exploits te detecteren en voorkomen.

Kenmerken Intrusion Prevention Service

  • Instant meldingen in te stellen wanneer er een bedreiging wordt gedetecteerd
  • Naadloos te integreren met WatchGuard Dimension voor visuele rapportages
  • Handtekeningendatabase biedt bescherming tegen meer dan 2000 bedreigingen
  • Onderzoekt netwerkverkeer om kwaadaardig verkeer te identificeren en te blokkeren

Detecteren en voorkomen van exploits

Een exploit is wanneer iemand gebruik wil maken van een bug of fout in de software van een van uw apparaten. Op het moment dat men daar gebruik van maakt en ongewenst uw netwerk binnendringt met kwaadaardige bedoelingen zijn de gevolgen niet te overzien. Intrusion Prevention Service detecteert verdacht netwerkgedrag en zal dit vervolgens blokkeren. De software in de firewall regelt dit volledig autonoom en automatisch.

Nadat een kwaadwillende toegang heeft verkregen tot uw netwerk en systemen, kan het Intrusion Prevention System onmiddellijk actie ondernemen op basis van regels die door door u zijn vastgesteld. Wanneer IPS vaststelt dat een packet schadelijk is, zal deze meteen worden gedropt. Daarna zal al het andere verkeer vanaf hetzelfde IP-adres of poort automatisch worden geblokkeerd. Legitiem verkeer wordt ondertussen gewoon doorgestuurd naar de ontvanger zonder verstoring of vertraging van de service.

Bedreigingen voor blijven

Het voorblijven van van potentiële bedreigingen is moeilijk. Om die reden is Intrusion Prevention Service elk uur op zoek naar nieuwe handtekeningen, deze worden vervolgens automatisch toegevoegd aan de handtekeningendatabase. Bij het doorvoeren van nieuwe handtekeningen blijft de service actief, om optimale beveiliging te blijven garanderen.

Intrusion Prevention Service maakt onderdeel uit van onze Managed Firewall dienst en beschermt u tegen ongewenst verkeer op uw netwerk.