+31 76 - 5331331
Wat is hacking?
Glasvezel postcodecheck

Wat is hacking?

Hacking is vergelijkbaar met het inbreken in uw huis of bedrijfspand: men krijgt ongeautoriseerd zonder uw medeweten toegang tot uw computer of netwerk. Hackers maken gebruik van virussen, phising, cyberaanvallen, lekker in software en zwakke wachtwoorden om toegang te krijgen tot uw netwerk en/of data. Er bestaan verschillende vormen van hacking.

Vormen van hacking

Er bestaan verschillende vormen van hacking. Elke vorm heeft als doel een computersysteem binnen te komen, maar niet elke vorm heeft als doel om u negatief te beïnvloeden. We praten over simpelweg 'hacken' of 'onethisch hacken' en 'ethisch hacken'.


Onethisch hacken

Hacken of onethisch hacken heeft altijd als doel om u nadelig te beïnvloeden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van virussen of zwaktes in systemen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van onjuiste instellingen in uw beveiliging of het gebrek aan de juiste beveiligingsmaatregelen. Wanneer iemand uw netwerk binnengekomen is, zijn zij in staat om bijvoorbeeld trojan horses te installeren om vervolgens extra toegang te verschaffen aan hackers.

Ethisch hacken

Ethisch hacken een vorm waarbij er geen doel is om u nadelig te beïnvloeden. Deze vorm van hacken is bedoelt om lekken in software of andere systemen bloot te leggen. Deze lekker worden dan ook doorgaans met u of met de fabrikant van de betreffende software gedeeld. U kunt ook iemand opdracht geven uw netwerk proberen te hacken om kwetsbaarheden te lokaliseren.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug