+31 76 - 5331331
Wat is DNSWatch?
Glasvezel postcodecheck

Wat is DNSWatch?

DNSWatch is een cloud gebaseerde dienst die samenwerkt met de door IP Visie geleverde firewall in combinatie met Total Security. DNSWatch monitort alle uitgaande DNS-verzoeken en blokkeert websites van een vastgestelde lijst van domeinen waarvan bekend is dat deze schadelijk zijn. Bij een domein dat geblokkeert is, wordt de gebruiker naar een pagina geleidt waar meer informatie te vinden is over de bedreiging c.q. aanval en over de signalen en risico's van phising.

Kenmerken DNSWatch

  • monitort alle uitgaande DNSVerzoeken
  • bekende kwaadwillende websites worden geblokkeerd
  • DNSWatch is een standaard onderdeel van Total Security
  • enterprise level beveiliging i.c.m. WebBlocker en Reputation Enabled Defense


De meeste pogingen om ongeautoriseerd uw netwerk binnen te dringen gebeurt middels phising bij u of uw medewerkers. In veel gevallen zal gevraagd worden om op een bepaalde URL te klikken om vervoglens geleid te worden naar een website die veel gelijkenissen kent met een echt bedrijf, zoals de Rabobank of een andere grote organisatie. Er wordt vervoglens gevraagd om gevoelige gegvens in te geven zoals IBAN nummers en pincodes.

Phising wordt tevens vaak gebruikt voor CEO-fraude, waarbij een medewerker gevraagd wordt een grote som geld over te maken, zonder hier met anderen over te spreken. De cybercrimineel in kwestie doet zijn huiswerk goed en zal nagaan wie binnen de organisatie verantwoordelijk is voor bepaalde taken en houdt nauw in de gaten of de directeur of werkgever die een dergelijk verzoek zou kunnen doen, op zo'n moment bijvoorbeeld op vakantie is.

Cybercriminaliteit in de vorm van phising komt in vele gedaantes voor. Het is moeilijk om dit altijd goed te herkennen. Door het gebruik van een Managed Firewall in combinatie met Total Security bent uverzekerd van stabiele beveiliging op basis van een lijst van bekende, kwaadwillende domeinen welke continu wordt bijgewerkt.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug