Wat is DNSWatch?

Wat is DNSWatch?

DNSWatch is een cloud gebaseerde dienst die samenwerkt met de door ons geleverde firewalls in combinatie met Total Security. DNSWatch monitort alle uitgaande DNS-verzoeken en blokkeert websites van domeinen. waarvan bekend is dat deze schadelijk zijn.

Kenmerken DNSWatch

  • monitort alle uitgaande DNS verzoeken
  • bekende kwaadwillende websites worden geblokkeerd
  • DNSWatch is een standaard onderdeel van Total Security
  • enterprise level beveiliging i.c.m. WebBlocker en Reputation Enabled Defense

De meeste pogingen om ongeautoriseerd uw netwerk binnen te dringen gebeurt middels phishing bij u of uw medewerkers. In veel gevallen zal gevraagd worden om op een bepaalde URL te klikken om vervolgens geleid te worden naar een website die veel gelijkenissen kent met een echt bedrijf, zoals de Rabobank of een andere grote organisatie. Er wordt vervoglens gevraagd om gevoelige gegevens in te geven zoals IBAN nummers en pincodes.

Phishing wordt tevens vaak gebruikt voor CEO-fraude, waarbij een medewerker gevraagd wordt een grote som geld over te maken, zonder hier met anderen over te spreken. De cybercrimineel in kwestie doet zijn huiswerk goed en zal nagaan wie binnen de organisatie verantwoordelijk is voor bepaalde taken en houdt nauw in de gaten of de directeur of werkgever die een dergelijk verzoek zou kunnen doen, op zo'n moment bijvoorbeeld op vakantie is.

Cybercriminaliteit in de vorm van phishing komt in vele gedaantes voor. Het is moeilijk om dit goed te herkennen. Door het gebruik van een Managed Firewall in combinatie met Total Security bent u verzekerd van een stabiele beveiliging op basis van een lijst van bekende, kwaadwillende domeinen, welke continu wordt bijgewerkt.